EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
A wystarczyłoby żeby micles przyznał się do ewidentnego błędu...i nie byłoby zbędnego lania wody na temat opalonych panien.
450D.
Przyznałem się do błędu jeżeli chodzi o atrakcyjny wygląd tego zdjęcia. Mogłem obrobić je tak, by wyglądało lepiej. Nie przyznałem się natomiast do ewidentnego błędu, bo jakby panie nie były nadto opalone, to fota byłaby ok.
RAW
Miclesie wpisz sobie w umowe z klientem, że nie ręczysz za zdjęcia jeżeli ludzie będą nadto opaleni. Dobrze zrobiłeś, że nie zrobiłeś tak jak robi wielu - z każdej by robili KrzysięAlabasterKettling.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Nie wpiszę, bo nie stosuję umów na papierze.
Aha, chciałbym jeszcze tylko zaznaczyć, że jeżeli ktoś ma chęć pokazywać co mu wyszło z obróbki tego rawa, to pod moje rozpatrzenie idą prace robione tylko w ACR/LR/DPP. W PSie to ja to też umiem poprawić, tyle że nie tym nakładem czasowym, który jest stosowny do obrabiania zdjęć gości z wesela.
jak dla mnie to o jakies 1.5EV nie doświetliłeś
no comment...
Histogram pokazuje coś innego. Przepalił trochę w światłach.
micles ---> Daj RAW-a to się pobawimy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ok nie zauważyłem że już dałeś
Ostatnio edytowane przez Shadow ; 24-08-2010 o 20:45 Powód: Automerged Doublepost
że to miclesa przepalone ? a przepraszam naświetlasz na te białe elementy czy naświetlasz w tym wypadku na te dziewoje w kadrze ? bo takie trzymanie się sztampowe histogramu jak dla mnie jest z lekka często bez sensu
wszyscy tu od jakiegoś czasu mają fioła na pkt skóry , w większości wypadków , a tym bardziej przy sztucznym świetle , żeby więc osiągnąć dobry efekt trzeba zazwyczaj zdjęcie "przepalić" nieco
no comment...