Strona 214 z 345 PierwszyPierwszy ... 114164204212213214215216224264314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 131 do 2 140 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    Micles jest szybki.;-)
    No przecież! Młody to i szybki :P
    Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Miał za Walendziaka (94-96) ten swój WC Kwadrans, a sam o sobie mówi że jest "katolem". Boso jest spoko, ale poglądy ma nie do przyjęcia.
    Ja lubię jego programy - zarówno podróżnicze, jak i ten na TVN Style (nie znam nazwy, zawsze pytam współlokatorki "kiedy Cejrowski leci?" i ona już wie ocb :P). Z drugiej strony traktuję faceta bardziej jako ciekawostkę, niż jako autorytet/mentora.
    Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    Co do reportażu, to zdjęcia dobre. Pewnie lepsze niż ta cała manifestacja.
    Dużo rzeczy nie uchwyciłem, ale dużo więcej też tam się nie działo. Myślę, że relacja jest obiektywna i daje bezstronny obraz na całą sytuację. Byłem bardzo zdumiony organizacją policji - bardzo dobrze wszystko zabezpieczyli, potrafili też dynamicznie reagować na zaistniałe sytuacje. Niestety, byli trochę zbyt nadgorliwi - po zbesztaniu jednego fotografa przez kółko różańcowe poprosili o fotografowanie ich z odległości co najmniej 5m (zdjęcie 172 na 120mm właśnie zza drugiego rzędu policjantów wyznaczających barierę dla fotografujących tą stronę barykady). No ale ja ich rozumiem - nie chcieli robić sobie zbędnej roboty, drażnić tłumu itp. Chociaż szkoda, że modlący się w taki sposób reagują na media, które niekoniecznie muszą mieć złe intencje. Sami na tym tracą. Chyba.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Niechcący skierowałem uwagę z fotografii na Cejrowskiego. Inni się wypowiedzieli to i ja powiem , że długo miałem do niego neutralny stosunek. Traktowałem jako ciekawostkę, trochę dziwaka, ale do czasu jak się wymądrzył, że żyje w Polsce , ale podatki płaci za granicą bo mniejsze.
    Taki patriota co Polskę kocha ... doić .
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

I kto by pomyślał, że krzyż i wiara w Boga może spowodować tyle konfliktów
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To nei czytałeś historii tego świata? Większość konfliktów zawdzieczami tej wierze właśnie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na samej demonstracji czułem się rozdarty na obie strony, bo według mnie obie mają rację. Strasznie ciężko było pohamować się od ukazywania emocji, które mogłyby negatywnie nastawić wobec mnie jedną ze stron, ale ciężko było się nie uśmiechnąć, gdy z ust przeciwników padł jakiś trafny żart.

Cyrk, teatr, telenowela, paranoja. A to wszystko pod gołym niebem, na oczach całego świata. Wstyd mi było za nasz kraj. Czasami kłótnie były na tak niskim poziomie, że aż żal mi było tych ludzi. Może to dlatego, że nauczyłem się tolerancji i akceptacji faktów zastanych. Co będzie to będzie, nie ma sensu się pienić.

Aha, jeszcze jedno : gdyby nie to, że organizator akcji krzyż nawoływał do zachowania spokoju i powstrzymania agresji, jakby tłum został podjudzony i ruszyłby do akcji, to byłoby od cholery ofiar, chyba że służby użyłyby jakiejś broni masowej...

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To nei czytałeś historii tego świata? Większość konfliktów zawdzieczami tej wierze właśnie.
    Tyle, że tutaj po obu stronach barykady są katolicy. No, może z jednej strony są ultrakatolicy.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No niekoniecznie wszyscy byli katolikami :

183.

I jeszcze kilku z "Jestem gejem" itp.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Mam tylko nadzieję, że połowa naszego społeczeństwa nie jest ateistami i gejami i Żydami. Bo tak zdaje się, myślą tzw. obrońcy krzyża, których nazwałbym przeciwnikami prezydenta Komorowskiego. Wszak na niego zagłosowała połowa społeczeństwa.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fajny motyw miałem z jedną babcią : podchodzę zrobić coś w stylu 162, a ona zaczyna mi zasłaniać jakimś kartonowym pudełkiem widok. 2 razy nawet pomyzgała po soczewie Samyanga. Spokojnym głosem poprosiłem, że jak już musi zasłaniać, to niech nie dotyka sprzętu. Ona zapytała od kogo jestem. Powiedziałem, że prywatnie, bezstronny. Odparła : "a, to nasz!" czy coś w tym stylu i przestała zasłaniać.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Widzę, że klimat Traktu Królewskiego ci służy. Kawałek niezłej reporterki.

Ja już się przyzwyczaiłem ( co nie oznacza, że się z ty zgadzam ), że ktoś z uporem maniaka psuje moją ulubioną ulicę. Najpierw ktoś komuś oddał Hotel Europejski razem z kawiarnią i torcikiem węgierskim, który przepadł bezpowrotnie. Potem zamknął ruch samochodowy odbierając przyjemność przejażdżek nie tylko traktem ale i prostopadłymi ulicami. Jak pogodziłem się z losem i zacząłem codziennie wieczorową porą walić z buta przez trakt to od 10 kwietnia ktoś wymyślił ten cyrk. Dla mnie jest to jeden wielki obciach do tego podsycany przez media. Gdyby nie one już dawno zwolennicy jak i przeciwnicy z nudów zajęli by się czymś innym. A sezon ogórkowy, do Bogatyni daleko więc sensacja i woda na młyn dla TV jak znalazł. A głupków co się dają w to wkręcać bez względu na stronę konfliktu jak widać nie brakuje. Amen.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 214 z 345 PierwszyPierwszy ... 114164204212213214215216224264314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów