Ale inne jakieś... Są?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy tylko bedziesz o nich mówił, obiecywał etc. etc.
Ale inne jakieś... Są?
Czy tylko bedziesz o nich mówił, obiecywał etc. etc.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 23-07-2010 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
No bo chcę po kolei nooo...
Macie. Niepokolei.
144.
I co, nie wiadomo co napisać?
Ostatnio edytowane przez micles ; 23-07-2010 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost
Piękne zdjęcie?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Piękne zdjęcie!
No nie wiem, oczekuję komentarzy, nie tylko takich Sergiuszowych...
Coś źle? Coś dobrze? Szczegóły!
Jakoś dziwnie obiektyw winetuje?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
144.
Dobra obróbka,nawet lepiej niż dobra.
Nie za bardzo wiem,gdzie leży sobie ostrość.
Podejrzewam,że na trawce po lewej stronie kadru,może w odbiciu drzewa w wodzie,ale nie jest to takie oczywiste.
Gdyby to było mocniej zaakcentowane ostrością, właśnie na tej wystającej kępie zielonej trawy, stanowiłoby to dobrą przeciwwagę dla prawej strony kadru z drzewem w tle.
Takim torem poruszałby się wzrok, z lewej części kadru do drzewa w oddali,budując przestrzeń w zdjęciu.
Chociaż,jak domyślam się, były warunki małoświetlne i polar w użyciu,możliwy lekki wiatr i trawka mogła się bujać.
Kompozycyjnie również poprawnie,nieśmiertelna zasada złotego podziału.
Gdybym miał się czepiać to właśnie o to,że ujęciu globalnym fotograficy w pejzażu nazbyt często wykorzystują tę metodę do budowania obrazu, co skutkuje tym,że dzieło jest mocno przewidywalne i nie zaskakuje,czym pozbawia emocji odbiorcy.
Ale takie tam czepianie się.
Ogólnie bardzo dobrze,dwa z minusem.:wink:
To znaczy? W którym miejscu dziwnie?Polara na Samyanga nie założysz, chyba że cokinowy, potrzebny by był pewnie 15cm x 15cm
Ostrzyłem najprawdopodobniej na drzewo (nie przypominam sobie sytuacji, w której bym na nie nie ostrzył), i z tego co widzę na oryginale, to przysłona była przymknięta, bo ostrość jest prawie wszędzie (za wyjątkiem najbliższych ździebeł).Nie znam twoich wypowiedzi na tyle dobrze, by jednoznacznie określić, czy to ironia, czy nie :P
Zpomniałeś wysteplować sterczące patyki po prawej.
Jeśli to do mnie pisałeś, to niestety akurat poszedłem spać
Zdjęcie mi się podoba, ale jakieś takie sztuczne jest. Nie wiem, czy to dlatego, że mi się nie zgrywa ta mgiełka z oświetleniem, czy dlatego, że całość jest jakby przeostrzona, czy dlatego, że rozkład błekitu na niebie jest jakiś mało naturalny.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---