o wlasnie, potrzebuje wyciac syf z plytek na jednym zdjeciu i wstawic tam czyste plytki. z racji ze totalnie nie znam sie na modyfikacji obrazów to szukalem tutoriali, ale nie dałem sobie rady. to juz wiem do kogo bede uderzal o pomoc jak coś ;-)
o wlasnie, potrzebuje wyciac syf z plytek na jednym zdjeciu i wstawic tam czyste plytki. z racji ze totalnie nie znam sie na modyfikacji obrazów to szukalem tutoriali, ale nie dałem sobie rady. to juz wiem do kogo bede uderzal o pomoc jak coś ;-)
Czyli co, jednak działa? Bo jak ja próbowałem na 2 fotach, to nawet na gładkim jednolitym tle nie kminiło...Też mi się podoba to zestawienie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Drugie z ulubionych :
425.
Ostatnio edytowane przez micles ; 06-05-2010 o 00:48 Powód: Automerged Doublepost
troche glowy za duzo ucięte jakoś mnie taka mało GO ostatnio nie bawi
co do content aware to to jest genialne i bardzo przyśpiesz obróbkę ale ofc czasami trzeba po kawałku i później poprawiać stemplem etc ale i tak jest to moim zdaniem super narzędzie
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
To odbicie nawet pasowało do zdjęcia. Na kolor żółty i jego odcienie najbardziej uczulone jest ludzkie oko. Kolor niebieski jest kolorem dopełniającym do żółtego. Czarny pasek i szare ściany nie zaburzają tego zestawienia kolorów a jeszcze uwypuklają. Dlatego.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Daltonizm polega na nierozpoznawaniu barwy zielonej i czerwonej. A tu mamy do czynienia z barwą żółtą i niebieską czyli nie daltonizm a tritanopia ( niebieski i żółty) lub tritanomalia jeśli chodzi tylko o niebieską barwę. Duży wpływ na percepcję barw mają używki zawierające substancje psychoaktywne takie jak fenyloetyloaminy ( amfetamina ) MDMA i kilka innych z absyntem włącznie.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
To ja jeszcze poproszę o prognozę pogody na poniedziałek, i numerki na dużego lotka![]()
ale wpływa na postrzeganie barw i ogólnie przez to że masz 'obcięte' widzenie zielonego (w moim przypadku) widzisz przez to inaczej tez inne kolory![]()
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Albo się nie wyspałem, albo nie rozumiem. dinderi i madc0w: sugerujecie, że Sergiusz złe kolory widzi na ekranie? Bo ja tam widze też niebieski i żółty i zastanawiam czy coś ze mną jest nie tak ;-)