Strona 340 z 345 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 391 do 3 400 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To są zawodowi arboryści, a nie dzieciaki Wszystko musi być zgodnie z normami, żeby ała się nie mogło stać

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wszystko musi być zgodnie z normami, żeby ała się nie mogło stać
    Jak będzie miało się stać, to i tak się stanie. (tfu, tfu)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To są zawodowi arboryści, a nie dzieciaki Wszystko musi być zgodnie z normami, żeby ała się nie mogło stać
    Zeszłej jesieni przycinałem sobie wierzbę siedząc okrakiem na gałęzi ze spalinowym Stihlem w łapach. Zrobiłem jedno cięcie i dałem sobie spokój, więcej się w ten sposób bawić nie zmierzam :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Zeszłej jesieni przycinałem sobie wierzbę siedząc okrakiem na gałęzi ze spalinowym Stihlem w łapach. Zrobiłem jedno cięcie i dałem sobie spokój, więcej się w ten sposób bawić nie zmierzam :-)
    Ja zanim się za coś zabieram "po swojemu", najpierw korzystam z dobrodziejstw internetu i uczę się na błędach innych. Polecam : http://arborysci.net/index.php?topic=45.0

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tzw. dziecko Internetu...;-)

Początki nałogu

Domyślnie

micles, czyli chcesz powiedzieć, że oddałeś materiał za darmo i nie uważasz tego za frajerstwo ?

jak sprzedaż zdjęcie do jednej gazety, to do reszty idzie za darmo bo już Ci zapłacili ?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja zanim się za coś zabieram "po swojemu", najpierw korzystam z dobrodziejstw internetu i uczę się na błędach innych...
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Tak właśnie :-) Gwoli wyjaśnienia:
    1. W miejscu występowania mojej wierzby brak dostępu do internetu
    2. Przycinanie tego nieszczęsnego drzewa było spontanicznym i nie moim pomysłem. Nawet mając opanowaną teorię w zakresie zabezpieczeń nie byłbym wstanie jej wdrożyć gdyż uprząż i i reszta szpeju zostały w domu, czyli w odległości jakiś 250 km.
    3. I na koniec, czerpanie z internetu instrukcji wykonywania co bardziej skomplikowanych czy niebezpiecznych prac bywa ryzykowne. Informacje tak zdobyte trzeba weryfikować, co zajmuje sporo czasu. Zdecydowanie prościej i szybciej byłoby przymocować zwykłą ręczną piłkę do trzonka od grabi i spokojnie podciąć sobie od dołu :-)

P.S. Koniec OT ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Dokładnie. Wcześniej były dzieci książek i bibliotek, a mi się tyłka ruszać nie chce jak mam to co potrzebuję w domu, we wszystkich możliwych formatach (tekst, dźwięk, obraz nieruchomy i ruchomy, animacja...).
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    było spontanicznym i nie moim pomysłem
    Sam powinieneś wiedzieć, że przy realizacji pomysłów z tej kategorii jest największe prawdopodobieństwo awarii

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No dobra, skoro właściciel wątku chce dalej offtopować to jedziemy z komesem :->
    Dokładnie. Wcześniej były dzieci książek i bibliotek, a mi się tyłka ruszać nie chce jak mam to co potrzebuję w domu, we wszystkich możliwych formatach (tekst, dźwięk, obraz nieruchomy i ruchomy, animacja...).
    Widzisz, książki niosą ze sobą, zazwyczaj, treści nieco lepszej jakości. Nie mówię że net jest zły, ale popatrz w ten sposób. Po co ktoś, kto może za swoją wiedzę dostawać pieniądze, miałby ją bezpłatnie upubliczniać w sieci? Hobbysta, który jak sama nazwa wskazuje robi coś dla własnej przyjemności, wiedzą się podzieli, czerpiąc z tego dalszą satysfakcję, ale zawodowiec z rozległą praktyczną wiedzą raczej nie będzie wyrywać się przed szereg.

Biorąc pod uwagę jakie bzdury znajduje w serwisach dotyczących mojej branży zawodowej stosuje wobec internetu zasadę ograniczonego zaufania i jeśli mam do wyboru serwisy www albo literaturę i prasę fachową* stawiam na to drugie.

* Wszelkiej maści poradniki, które oferują w spam-mailach albo poprzez telefonicznie nagabywanie, wydawane przez jakieś dziwne wydawnictwa o niepolsko brzmiących nazwach to nie jest literatura fachowa

Sam powinieneś wiedzieć, że przy realizacji pomysłów z tej kategorii jest największe prawdopodobieństwo awarii
    Poszedł bym dalej, taka awaria jest wręcz nieuchronna, jeśli w porę nie zaniecha się realizacji pomysłu :-D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja zanim się za coś zabieram "po swojemu", najpierw korzystam z dobrodziejstw internetu i uczę się na błędach innych.
    Mam nadzieję, że jednak nie będziesz się na podstawie takiej wiedzy brał za wycinkę drzew dla dobra swojego i bliźnich :cool:.
    Mac - dałeś czadu z tym opisem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 340 z 345 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów