Strona 42 z 345 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja juz ci pisałam... mam dreszcze jak to widzę, a teraz to mi nawet się płakać zachciało... nie chcę oglądać takich zdjęc, za dużo widzę codziennie na żywo..
    powinieneś gdzieś to szerzej opublikować, na innych na pewno to podziała i da im porządnego kopa...

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Po tym co napisałeś, nabrałem przekonania, że wiesz co robisz. Moje gratulacje.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Brrr , aż mnie ciarki przeszły. Lepiej żeby takie tematy nie istniały .
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    ja juz ci pisałam... mam dreszcze jak to widzę, a teraz to mi nawet się płakać zachciało... nie chcę oglądać takich zdjęc, za dużo widzę codziennie na żywo..
    powinieneś gdzieś to szerzej opublikować, na innych na pewno to podziała i da im porządnego kopa...
    Też mi się właśnie wydaje, że znajdą się lepsze miejsca na publikację tych zdjęć...

Awatar Miłosz G.
    Miasto
    przeważnie Olsztyn/Białuty

Domyślnie

działają te zdjęcia. pokazałeś kawał dobrej roboty!

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Micles. Szacun. Tyle ode mnie.

P.S I Ty jestes umysłem scislym? Lepiej mi sie to czytało od niejednej przygodowej ksiażki

Zaiste, iktorn, jak książka przygodowa. Zapytaj tej kobiety czy dla niej tez jest to taka przygoda? Czy naprawdę uważacie, że wrzucajac złotówkę, pięć czy dziesięc złotych macie prawo do takich zdjęć? A Michał jest scisłym umysłem, nie zamienił z kobietą ani słowa, chociaż mógł, natomiast ze szczegółami opisuje jakich użył obiektywów...obraz, matówka, PSix, 70-200, pokretło czasu.... a kogo to obchodzi? Co mozesz powiedzieć o tej kobiecie? NIC. "Piekna konwersja do czarno-bieli"... "gratuluję oka i podejscia"... o tym, że Michał robi zdjęcia dobre technicznie to juz wiemy a o jakie podejście Ci chodzi, Feelip, że podszedł wystarczajaco blisko?... ze odległośc dobra?

"Po raz pierwszy doświadczyłem pełnej akceptacji o jakiej mówił Natchwey w filmie War Photographer." Jaja sobie robisz, Michale?

Powiem tak: tak naprawdę nic nas nie obchodza tacy ludzie, są jedynie "obiektami" do sfotografowania, jak ptaszek na gałęzi, chociaż z nimi łatwiej...nie uciekają tak szybko... no i zawsze mozna pójśc do domu, ogrzać się i wrócić żeby poprawić w razie gdyby pokrętło się przekręciło. Nic nie tłumaczy tych zdjęć...nawet te pare złotych, które wrzuciłeś do kubka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    Brrr , aż mnie ciarki przeszły. Lepiej żeby takie tematy nie istniały .
    ale istnieją... i mozna zrobić parę zdjęć
    Cytat Zamieszczone przez Miłosz G. Zobacz posta
    działają te zdjęcia. pokazałeś kawał dobrej roboty!
    i co? jak na Ciebie podziałały? zaczniesz od dzisiaj rozdawać jałmuznę?
    Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    guniu, nie badźmy naiwni... nie działają zywi ludzie to zdjęcia podziałaja?
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 10-02-2010 o 00:31 Powód: Automerged Doublepost

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

u mnie bez szacunu - podejdz blizej ...

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Szacun ale dla Adso. Ja pomimo iż co roku mam możliwość fotografowania żebraków nie robię tego. Raz odstąpiłem od reguły i zdjęcie to można znaleźć gdzieś w moim wątku. Nie robię zdjęć kikutom rąk i nóg, pokręconym, po wypadkach, cygankom z śpiącymi dziećmi czy dzieciom wpadającym przez okno samochodu natrętnych do granic niemożliwości. Nie bo nie.

Micles nie pokazałeś nic nadzwyczajnego. Bystre oko z Twojej stopki chyba coś przepuściło. Było w formie reportażu pokazać zjawisko. Przyjście i wyjście. Może byłoby ciekawsze. Dokąd poszli skąd przyszli. Chyba się nie rozpłynęli? Dałeś się złapać jak murzyn na blaszkę.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W pracy operatorskiej mam okazje spotykac sie z ludzmi niepelnosprawnymi. Co tydzien krecimy program o ludziach dotknietych kalectwem oraz niepelnosprawnoscia. Czasem sa to osoby niepelnosprawne mentalnie, czasem motorycznie.. czasem sa to dzieci w wieku 4 lat dotkniete autyzmem lub porazeniem mozgowym, a czasem dorosli po wypadkach w ktorych utracili konczyny lub sa sparalizowani. Takie rzeczy nie robia juz na mnie wrazenia - czlowiek sie uodparnia... ale tez nabiera dystansu do wszystkiego co go otacza. Nagle sie okazuje ze wszystko co mam jest tak zaje*** ulotne ze nawet sobie z tego nie zdaje sprawy... to, ze w tej chwili pisze i w miedzy czasie oddycham ... nawet na to nie zwracam uwagi ... a mialem okazje poznac osobe ktore musi pamietac o tym zeby oddychac.. musi pamietac o kazdym wdechu i wydechu... musi je wymuszac ... bo inaczej by sie udusila....

I wlasnie reporterka jest jak to oddychanie - jesli nie wychodzi samoczynnie, to nagle staje sie meczarnia ... a Micles wyglada jak by sie troche dusil.

Te zdjecia pokazaly ze totalnie brak mu odwagi. Strzelil pare ujec z daleka i ze dwa przypadkowe z biodra przechodzac obok i poszedl dalej, pomimo ze pisze ze bylo inaczej, ze byla akceptacja.... to ja sie pytam gdzie zdjecia ktore by to oddaly? Gdzie jest jakas historia opisna zdjeciami?

Nachwey.. taaa.. zejdz na ziemie, bo pisanie, ze dluga droga przez Toba to by bylo i tak naduzyciem. Albo sie przelamiesz i bedziesz robil fotki kontaktowe, albo zajmij sie modelami w skarpetkach. Wychodzac na miasto nie zakladaj niczego co po przeliczeniu na cropa ma wiecej niz 50mm ...

No i jeszcze jedno - przymykaj obiektyw!!! Ta mala glebia nic nie wnosi, a wrecz zabiera i stwarza paskudna sterylnosc. Wiecej oddechu na tych zdjeciach ... i Ty tez zacznij w koncu nimi oddychac...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

10 lat zarabiałem na ulicy. Naoglądałem się takich widoków i znam niejedną historię od kuchni. Powiem tyle, złapaliście się na efektowne opakowanie. Takie zdjęcia zawsze ruszają, ale tylko tych, którzy nie chcą zapoznać się z problemem. Wrzucanie pieniędzy do kubeczka komuś, kto zdobył się jedynie napisanie kilku słów na kartonie i odsłonięcie bardziej, lub mniej spektakularnego kalectwa, daje efekt dokładnie odwrotny od potrzebnego. Przede wszystkim oducza tych ludzi zaradności, a często również utwierdza ich w przekonaniu, że plebs to frajerzy, których można doić biorąc na litość. Zachowują się podobnie do kaczek i łabędzi w parkach miejskich. Rzucamy im okruchy chleba a one stają się zbyt leniwe, żeby zimą odlecieć do swoich naturalnych o tej porze roku stron. Potem w gazetach pojawiają się zdjęcia i artykuły z cyklu "Biedne zwierzęta, pozwólmy im przetrwać". Prawdziwy problem pojawi się wtedy, gdy pogoda zniechęci nas do wyjścia z domu i mróz naprawdę zacznie zabijać. Wtedy ta złotówka czy kawałek chleba czyści nasze sumienie - Przecież zrobiłem co mogłem. Dałem jak miałem. A teraz mi się k...wa nie chce wychodzić z domu bo zimno!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Strona 42 z 345 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów