Strona 329 z 345 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 281 do 3 290 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Czy w ostatnim secie celowo takie rozmyte te zdjęcia? czy to ciamciang?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zdecydowanie za dużo szerokiego kąta.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    847, 850, 853, 854, 856 bym usunął z setu.
    Brakuje zdjęcia zamykającego.
    847 ok, nie ma większego powodu żeby to zdjęcie było w ciągu. Wrzuciłem, bo jest ubieranie butów, jako że przygotowania czy coś...
    850 urzekła mnie prostota i pomimo że ostro skopane (oba przedramiona w tej samej linii - powinienem zrobić fotę z większej wysokości, bardziej "na płasko" względem materaca), to nożyczki, wstążeczka na materacu i ta czekająca ręka...
    853 podpisywanie regulaminu/listy - jako jedno ze zdarzeń historii
    854 unikalna fota, bo wszystkich 34 uczestników ująłem
    856 fajnie się tych dwóch po lewej patrzy, a i wspinacz nieźle wyszedł.

Zaopiniujesz czemu byś wyrzucił?

Wiem, że brakuje zamykającego, ale niestety komercha mnie odciągnęła od dalszego rzeźbienia w temacie - musiałem spadać na zlecenie.

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Studniówka lepsza, masz jeszcze coś z niej ?
    No, jakieś "coś" tam się znajdzie Jak obrobię im całość, to wybiorę cały secik 15 fot pod canon-boarda.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Czy w ostatnim secie celowo takie rozmyte te zdjęcia? czy to ciamciang?
    Które rozmyte i jak rozmyte? Samyang już dość mocno dostał po soczewkach, także to może dlatego odnosisz takie wrażenie, ale clarity i kontrast zazwyczaj ratują takie foty i w tym przypadku wydawało mi się, że jest spoko. 20 1.8 też nie jest aż taka super, w porównaniu do 35tki

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Zdecydowanie za dużo szerokiego kąta.
    Żeby objąć całego wspinacza + chwyt do którego robi ruch + elementy wskazujące na to w którą stronę na danym zdjęciu działa grawitacja + ewentualnie jeszcze osoby w tle musiałem uciekać się do 20mm na ff z racji tego, że zawody były w boulderowni zrobionej w kamienicy. Chyba że chodzi ci o to, że wolałbyś więcej detali takich jak 858 no to rozumiem, ale tak jak w sportach ekstremalnych w kółko marudzą, że ma być widać nie tylko trick, ale także i najazd itp, tak i tutaj, żeby pokazać trudność ruchu trzeba się uciekać do planów ogólnych. Sama skrzywiona mina bądź poruszone palce na nieporuszonym chwycie mało co "wtajemniczonemu we wspinaczkę" powiedzą.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Zaopiniujesz czemu byś wyrzucił?
    Pozwolę sobie napisac ogólnie. Bo dla mnie, kogoś kogo tam nie było i nie zna nikogo ze zdjęc, ani miejsca, ani sytuacji, wskazane zdjęcia nie niosą żadnej informacji. Albo sa bez treści, albo dublują treść innego zdjęcia. Wg mnie, gdyby usunąc te fotografie, zestaw byłby krótszy, ciekawszy i nabrał by wiecej treści. A tak, to jest "przegadane".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

http://demotywatory.pl/3697982/Dopok...-dobro-czyncie. Nawet na demotach mozna Cię znaleźć.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Szczerze mówiąc wygląda jakby sam to wrzucił.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Żeby objąć całego wspinacza + chwyt do którego robi ruch + elementy wskazujące na to w którą stronę na danym zdjęciu działa grawitacja + ewentualnie jeszcze osoby w tle musiałem uciekać się do 20mm na ff z racji tego, że zawody były w boulderowni zrobionej w kamienicy. C...
    Tak, tak, to bardzo dobry przepis ... na pojedyncze zdjęcie będącą ilustracją artykułu/relacji w gazecie. Ale na pewno nie na cały reportaż. To co jest ciekawego we wspinaniu (z fotograficznego punktu widzenia) to właśnie te miny, chwyty i dziwnie powyginane kończyny. Do pokazania tego co interesujące w samej salce ze ścianką wystarczy jedno zdjęcie.

P.S. 40 czy 50 lat temu reportażyści rzadko kiedy dysponowali czymś szerszym niż 35 mm a robione przez niektórych z nich zdjęcia "same gadały".
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Możliwe, wiek się zgadza.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Smutno mi Boże
    Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Możliwe, wiek się zgadza.
    No, i jeszcze 2 litery takie same w nicku.
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tak, tak, to bardzo dobry przepis ... na pojedyncze zdjęcie będącą ilustracją artykułu/relacji w gazecie. Ale na pewno nie na cały reportaż. To co jest ciekawego we wspinaniu (z fotograficznego punktu widzenia) to właśnie te miny, chwyty i dziwnie powyginane kończyny. Do pokazania tego co interesujące w samej salce ze ścianką wystarczy jedno zdjęcie.

P.S. 40 czy 50 lat temu reportażyści rzadko kiedy dysponowali czymś szerszym niż 35 mm a robione przez niektórych z nich zdjęcia "same gadały".
    I żaden z nich nie pomyślał o robieniu fot z zawodów bulderowych w kamienicy Krótko powiem, że "nie dało się". Jak będziesz oczekiwał powodów, to ci wypiszę. Ale głównym którym mogę się tu podzielić jest taki, że akurat na tym temacie nie włączyłem u siebie najwyższych obrotów i chęci zrealizowania reportażu przekrojowego takiego jak Harcerki czy Sylwester, a bardziej "zrobić dobrze wspinaczom"

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

I żaden z nich nie pomyślał o robieniu fot z zawodów bulderowych w kamienicy Krótko powiem, że "nie dało się". Jak będziesz oczekiwał powodów, to ci wypiszę.
    Ja chętnie poczytam, bo nie potrafię wymyślić ani jednego powodu.
    Ale głównym którym mogę się tu podzielić jest taki, że akurat na tym temacie nie włączyłem u siebie najwyższych obrotów i chęci zrealizowania reportażu przekrojowego takiego jak Harcerki czy Sylwester, a bardziej "zrobić dobrze wspinaczom"
    To jeżeli te Harcerki to jest Twój maks, to chłopak wracaj do video i landszaftów, dobrze ci to zrobi

Strona 329 z 345 PierwszyPierwszy ... 229279319327328329330331339 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów