Dla mnie repo spoko, chciałbym zobaczyć w BW. Ostatnia fotka, dla mnie najlepsza![]()
Dla mnie repo spoko, chciałbym zobaczyć w BW. Ostatnia fotka, dla mnie najlepsza![]()
R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II
mi też się podoba, a ostatnie wymiotło po prostu![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Do BW to nie. Ale ja bym chyba bardziej docisnął na akcje lampa błyskową mocno punktowo wyeksponowaną. Dodałoby to takiego "przyłapania" po części i dynamiki. A sylwester to w końcu dynamika. Widziałeś np. Filipa Ćwika reportaż "Moda na Chopina"? Takie mi tutaj właśnie zabrakło.
No i rzeczywiście, jako całość to zestaw trochę kuleje. Głównie z powodu o jakim mówisz. Powinieneś to robić przez 3 lata. Raz gala. Raz ulica. Raz domówka. Wtedy możnaby coś z tego sensownego złożyć.
792- nie dostaniesz w papę póki facet ma zajęte ręce. Czasu dość na powtórkę. Chyba ciaśniejszy kadr byłby lepszy. Mi się podobają 788 i 791 choć też bym trochę inaczej skadrował.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Alternatywnym planem było zrobienie tego przekroju w inny sposób - serią portretów ludzi o różnych wyglądach (poprzebierani, umalowani, normalni, zachlani itp), coś w stylu wystawianych tu już wcześniej przeze mnie "Obcokrajowców", albo coś na kształt tych twoich surferów, tylko ciut ciaśniejMiałem ze sobą softa 60x90, ale stwierdziłem, że spróbuję bardziej reportażowy approach. Nie wiem, czy dobrze, że tak zadecydowałem.Linki, panie, linki
Cośtam wygooglałem, ale pojedyncze foty na stronie agencji, a nie całą serię poukładaną. No mniej więcej coś takiego chciałem właśnie, tyle że z softem i z ukosa, żeby mieć mały zaczątek studyjnego klimatu. A najlepiej to mieć 2-3 ludzi z przydzielonymi lampami i miejscami w których mają stawać względem fotografowanego człowieka, ale nie miałem aż tyle motywacji, żeby coś takiego organizować.To już by nie było to samo, nie miałoby dla mnie takiej wartości. Dokumentalnej. Bo to by były 3 różne sylwestry. Już prędzej 3 osoby, niż 3 "instancje"
1)Miałby odrobinę więcej czasu na zapamiętanie mojego wyglądu i dorwanie mnie później. Bo akurat w tym terenie kręciłem się jeszcze przez około 1h (impreza na placu, taka oficjalna, miastowa, więc dużo się działo).
2) Były tam również panie, którym też się nie podobało moje fotografowanie, a one mogłyby mieć obstawę w postaci panów czekających przed tą wnęką.
Ciaśniejszy - nie miałem ze sobą 50/85, a 70-200 za ciemne. Postawiłem na 35tkę. No a argumenty przeciw wejściu głębiej zostały poniekąd przedstawione powyżej![]()
Masz ;-)
http://www.napoimages.com/index.php?...68&zad=4&idb=6
Bez Google'a. Przecież to dość prosto można znaleźć*;-)
Zdjęcia fajne, pokazanie takich zjawisk z życia - uwiecznione czasy. Lepsze niż bezduszne portrety.
Dobra. Widziałem te foty ostatni raz pół roku temu, myślałem że było centralnie walone. Widać źle zapamiętałemAle koncept bardzo fajny. Robione zresztą na kliszy. Leica M6 TTL w akcji o ile pamiętam
![]()
Jaka to tam fotografia na kliszy? Lipa jakaś.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.