Zdjęcie mi się podoba, a czy micles możesz zdradzić jak uzyskałeś takie kolorki? wiem że puszka FF i szkło L to nie wszystko. Chodzi o samą obróbkę co i jak w czym.
Zdjęcie mi się podoba, a czy micles możesz zdradzić jak uzyskałeś takie kolorki? wiem że puszka FF i szkło L to nie wszystko. Chodzi o samą obróbkę co i jak w czym.
aaa...skoro przyjęliśmy "kulinarną" konwencję to powiem tak... wysmarowałeś talerz sosem a dania głównego nie widać, na dodatek sos taki sobie. Wiem, że potrafisz "ugotować" lepiej
... Poczekam
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Odpowiednia pogoda (niebo jakie było - widzisz za modelką. Pochmurne, wietrznie, czasami słonko wyłaziło, czasami się chowało. Na tym zdjęciu wygląda na to, że jest schowane) to podstawa. A obróbka to nic innego jak wpakowanie foty do Lightrooma, ustawienie balansu bieli, ekspozycji, kontrastu, fillightów, czerni, clarity, vibrance i saturation + pędzel korekcyjny na niebo (z tego co pamiętam : ekspozycja na -, kontrast na +, clarity minimalnie na +) + pędzel korekcyjny na tło w oddali (z tego co pamiętam : ekspozycja na +, kontrast na -, saturacja na -).
Justyna L.
614.
juz lubie justynezdjecie tez mi sie podoba
moze odrobine zbyt plastikowo w okolicach nosa i oczu, ale to odrobine. fajne, krwiste foto
![]()
Nie mam czasu obrabiać z aż takim przytupem jak ta fota powyżej...
olej studia, zostań ninja i obrabiaj z przytupem![]()
Już olewam studia, i nadal nie mam czasuZa dużo ludzi dzwoni...