Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
Gdyby to byly moje zdjecia to bys mi napisal ze na 512 moglem "wyczekac moment" az gosciu po prawej tez oderwie reke i wtedy byloby wow
Akurat przy tym triku ręka odrywa się w nieciekawym już momencie (chyba). Ale tak, przy oderwanej byłoby fajniej. Może jakby skoczyli idealnie równo...
Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
a według mnie, po obejrzeniu Twoich filmów, lepszy byłby z tego film niz są zdjęcia
Film też będzie, jak będą warunki. Na tej sesji był przymusowy termin i akurat było wszędzie mokro - w niektórych miejscach przyczepność zerowa - zatem żadnego dobrego combo nie dałoby się zrobić bez miliarda powtórek.
Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
ps. czytałem gdzieś, ze przy zdjęciach na których jest jakiś ruch, lepiej ustawiac lampę na drugą lamelę, zyskują na dynamice.
Thank you cpt. Obvious, ale zdjęcia były robione z użyciem Yongnuo, które na drugą lamelkę nie odpali, a druga sprawa to to, że prawie wszystkie foty z lampą były robione tak, że lampy świeciły w postać, która bez użycia lampy byłaby niedoświetlona o co najmniej 2EV, zatem wpływ naświetlenia postaci światłem ciągłym był znikomy. Może na dwóch zdjęciach widzę smugę ze światła stałego przed postacią zarejestrowaną światłem błyskowym.