Obdbiegając trochę - jak się tało, że na 455 jest taki efekt ciemnej poświaty z kształcie sylwetki? Czy po prostu takie warunki były? Ciekawe
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nawiasem mówiąć bardzo fajne zdjęcia
Obdbiegając trochę - jak się tało, że na 455 jest taki efekt ciemnej poświaty z kształcie sylwetki? Czy po prostu takie warunki były? Ciekawe
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nawiasem mówiąć bardzo fajne zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Barthek1983 ; 17-12-2010 o 17:05 Powód: Automerged Doublepost
Mądry Polak po szkodzie.
nie róbmy z kolegi przestępcy
Co się stanie, jeżeli opublikujemy wizerunek osoby bez jej zgody?
Odpowiedź prosta :do czasu, gdy osoba sfotografowania nie złoży pozwu do Sadu Cywilnego nic się nie stanie. Należy tu zaznaczyć, że egzekwowanie prawa do ochrony wizerunku następuje na wniosek osoby sfotografowanej lub jej krewnych w linii prostej w przypadku jej zgonu. Krewni mogą występować z pozwem do okresu 20 lat po śmierci osoby fotografowanej.
i dalej:Art. 83i: Do roszczeń w przypadku rozpowszechniania wizerunku osoby na nim przedstawionej oraz rozpowszechniania korespondencji bez wymaganego zezwolenia osoby, do której została skierowana, stosuje się odpowiednio przepis art. 78 ust. 1; roszczeń tych nie można dochodzić po upływie dwudziestu lat od śmierci tych osób.
Więc nie jest to eleganckie zamieszczać cudze podobizny w necie bez zgody właściciela,...Art. 78 ust. 1
Twórca, którego autorskie prawa osobiste zostały zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania. W razie dokonanego naruszenia może także żądać, aby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności, aby złożyła publiczne oświadczenie o odpowiedniej treści i formie. Jeżeli naruszenie było zawinione, sąd może przyznać twórcy odpowiednią sumę pieniężną tytułem zadośćuczynienia za doznana krzywdę lub ( na żądanie twórcy) zobowiązać sprawcę, aby uiścił odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez twórcę cel społeczny
Pozdrawiam.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Oświadczenie : Kobieta przedstawiona na w/w zdjęciu tak na prawdę NIE MA dmuchanych różowych króliczych uszu (wiem, że powinny być przecinki, ale jakoś mi tu nie pasują). To tylko gra złudzeń.
Jedziemy dalej :
Marsz Równości
461.
462.
463.
464.
465.
Micles co to za słabizna się pojawiła z marszu? Coś na Newsreportaż przygotowywałeś czy jak?
ostatni set dla mnie super, podoba mi sie punkt widzenia.
Ale po co jako serie? Wystarczyło wybrać jedno takie "od tylca", albo najlepiej żadnego. Pierwsze skojarzenie u mnie było takie - bałeś się podejść blisko. Przez szybę to i moja babcia może robić foty komórką..
Rzuć na naszą klasę, też się spodoba. I czy coś to zmieni?