Strona 255 z 345 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 541 do 2 550 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez at_m Zobacz posta
    Wszystko to nie zmienia faktu, że micles robi po prostu fatalne zdjęcia. Niemniej musi chyba wkładać dużo pracy, by posiadając przyzwoity sprzęt robić takie gnioty.
    Przeglądam po raz kolejny stronę miclesa (bez specjalnego przymusu zresztą) i jakichś strasznych gniotów nie widzę (mówię przede wszystkim o sesjach, bo w reportażach jest różnie) - są zdjęcia lepsze i gorsze, ale spora większość trzyma jako-taki poziom.
    Problemem miclesa (i to już chyba kiedyś pisałem) jest brak selekcji - zdjęcia przyzwoite i dobre giną pod natłokiem tych nieudanych, co znacząco wpływa na obraz autora w oczach innych (zgodnie z zasadą, mówiącą, że jedno "co za g****!" zmywa pochwały za trzy "świetne roboty").
    Podsumowójąc: McNally'm*, Michał, nie jesteś, ale ze stwierdzeniem "micles robi po prostu fatalne zdjęcia" kompletnie się nie zgadzam. Wstawiaj mniej zdjęć, po kilka z każdej sesji i będzie gitara.

*Wspomniałem właśnie jego, bo podobnie jak micles, zajmuje się chyba każdym gatunkiem fotografii)

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Nie wiele mogę dodać do tego co napisali sid i MatusP.
    Zaglądam często do tego wątku i muszę przyznać , że czasami czuję się zniesmaczony , ale nie poziomem zdjęć tylko poziomem niektórych wypowiedzi , bo zdjęcia jak zdjęcia , są lepsze i gorsze.
    Żenujące jest czytanie wypowiedzi "jeźdźców" , którzy za punkt honoru postawili sobie jeździć po miclesie. Szczególnie nie przyjemnie się czyta ataki personalne , nie mające nic wspólnego ze zdjęciami, typu bo młody, bo za dobry sprzęt ma itp.
    Jedyny grzech miclesa to jest to , że wstawia za dużo zdjęć. Nie selekcjonuje tylko pokazuje wszystko co zrobił, bo to młody i szczery chłopak. Gdzie tu lans ?
    Czasem odrzuca rady , bo wie lepiej , ale kto w tym wieku nie był taki ? Bo ja byłem.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Podsumowójąc[/SIZE]
    Ja pierdzielę...

Zablokowany

Domyślnie

1. Tak, uważam, że średnia dla tego forum jest wyższa niż w galerii miclesa, przy czym zastrzegam, że nie oglądałem wszystkiego :-)
    2. Nie zazdroszczę miclesowi sprzętu, wręcz przeciwnie - fajnie że może takim pstrykać. Żałuję tylko, że pstryka nim tak, jak o pięć razy gorszym.
    3. Nie, celem wypowiedzi nie jest dokopanie innym. Wyrażam wyłącznie subiektywne odczucia i mam do tego prawo.
    4. Zaglądam do galerii dlatego, że chcę i że jest. Podobnie jak chodzę do muzeum, dlatego że chcę i że jest. Przed wejściem nie zakładam, że zastanę tam gnioty. Ale gdy je zastanę, to mam prawo o tym powiedzieć.
    5. Nie sugeruję, że micles powinien zniknąć z forum. Piszę wyłącznie, że robi kiepskie zdjęcia. Może zapędziłem się pisząc, że wszystkie. Natomiast niewątpliwie mu średnia opada. Natomiast zwracanie uwagi, to że ktoś kto pisze na forum, jest krócej niż ktoś inny to kompletny nonsens. Chyba, że patronuje temu forum Związek Bojowników o Wolność i Demokrację.
    6. Czy nie prościej nie zaglądać do galerii? Najprościej to w ogóle nie zaglądać na forum Twoim zdaniem?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Kolejna sprawa, to Twoja świadomość że wiedziałeś, że będą pracować do późna i to olałeś. To już jednak świadczy o tym, że Twoje pro-repo-wannabe jest tyle warte co pierogi ruskie w barze mlecznym. Zjesz, bo tanie, a później masz ochotę tylko zwymiotować.
    Nie pracowali do późna, tylko skończyli swoje projekty dzień wcześniej. Myślałem, że w ostatnim dniu będzie dramatyczna walka z czasem, a oni na spokojnie mieli już wszystko skończone... A nie chodziłem codziennie, bo kiedyś na uczelni też wypada się pojawić. Wykłady wykładami, ale laborków nie za bardzo chciałbym opuszczać.
    Cytat Zamieszczone przez at_m Zobacz posta
    Ale gdy je zastanę, to mam prawo o tym powiedzieć.
    Jak chcesz mówić, że gnioty bo gnioty, to lepiej nie mów wcale, bo to mi za przeproszeniem nic nie daje.

400.

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

No i git jest . Fajna fotka , ale sprzęt za dobry;-)
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A moim zdaniem na 400. wszystko by bylo fajnie, gdyby nie to, ze pokazujesz twarz modelki pod takim katem, ze ona nie wychodzi korzystnie - taka nieco kwadratowo-neandertalska szczeka wychodzi, zwlaszcza w polaczeniu z tym spojrzeniem.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Domyślnie

400 jest super. modelka ma super piersi i brzuszek ^_^

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie brakuje Ci przestrzeni nad kapeluszem? Za ciasno skadrowane gora i dol wg mnie.
    Bedzie ze sie czepiam nosow, ale ta lewa dziurka od nosa nie pomaga w ogolnym odbiorze. Nie widze tez czy modelka siedzi czy stoi i dlatego jej mine odbieram jako lekkie cierpienie lub niewygode

Natomiast bardzo podoba mi sie kolorystyka - super!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    To co najmniej jakbym Cię zapytał, czy wiesz co to Linux, albo czy wiesz co to język programowania.
    No chodziło mi w sumie o to..
    Cytat Zamieszczone przez jacapa
    Ja wiem, micles , sid i ty na pewno też , ale kto jest w stanie ją poczuć to już inna sprawa.

Żeby nie było, staram się po miclesie nie ujeżdzać. Nawet rozmawiamy czasami przez IM itd. Tak więc daleko mi do tego, żeby wchodzić tutaj tylko po to, aby sobie pojeździć. Przeglądam może 2% galerii na tym forum, jego tak wyszło że też. Jego zdjęcia mnie średnio obchodzą, ale merytorycznie to 99% zdjęć tego forum mnie nie rusza więc to akurat nic nie znaczy. Jego sprzęt kompletnie mnie nie obchodzi. Niech robi czym go stać lub chce. Jego świeta sprawa.
    Padło pytanie czy micles robi gorzej niż większość forum. To zależy jak na to popatrzeć. Patrząc na obróbkę i technikę na 100% nie. Patrząc na kadr, trzeba by sprawdzić statystyki. Patrząc na jego aspiracje, a większości forum to tak. Patrząc na jego styl wypowiedzi wszędzie, który świadczy o tym jakie ma mniemanie o sobie i świecie, też tak.
    Kwestia spojrzenia z tej czy tamtej strony.

Strona 255 z 345 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265305 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów