Piękne zdjęcia!
Piękne zdjęcia!
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Zawsze można na ciebie liczyć.
No wiesz w uzasadnieniu musiałbym napisać elaborat. Wydaje mi się, że nie panujesz nad kierunkami na zdjęciach. Na 148 dałbym ostrość na pomarańczowego. Z kilku powodów...
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Niezbyt mi się te samochody podobają. Nie wiem na czym to polega, ale to wcale nie jest łatwe. Mnie się nigdy nie udało zrobić dobrze samochodu w ruchu. Średnio również... Nie chodzi o ostrość, ale żeby było widać, że samochód ma 200 na liczniku.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
149 jest panoramowane na 1/60s - moim zdaniem chyba wystarczy, żeby było widać, że jedzie te 200km/h (w tamtym miejscu mieli tak na oko 100-150).
Bardzo chciałbym wejść na tor z czymś szerszym niż 50mm, no ale niestety, bezpieczeństwo ponad wszystko, i za barierki nie da rady.
Wystarczy, ale i tak nie daje efektu. Chodzi o to, że np.
Herman jedzie może z 80 km/h, ale sprawia wrażenie, jakby się miał zaraz rozlecieć od przeciążenia. W przypadku samochodu ciężko o taki efekt, bo samochody są bardzo sztywne i tak naprawdę w ruchu czy nie to wyglądają tak samo. To nie jest zarzut do Twoich zdjęć. Nawet reporterskie zdjęcia z F1 są raczej nudne. Ciekawie się robi jedynie podczas deszczu, albo kolizji.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
No właśnie też miałem takie odczucia podczas fotografowania tego. Tor asfaltowy, także kurzu nie było, na zakrętach się jedynie trochę przechylały woziki no i to by było na tyle jeżeli chodzi o ukazanie dynamiki. Kręcące się kółka i kilka samochodów w kadrze były jedynymi opcjami na te foty.
micles ----> Sympatyczny pejzaż. Wrzuć na plfoto. Jak tam zdobędziesz miejsce w TOP to pełen szacun![]()
Nie mam czasu! Wyciągnęli mnie na ślub do Lublina i siedzę tu czekając na to aż kieca im się dopierze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bydgoszcz-Lublin = 450km - sweet!
(suknia na plener ofkors)
Ostatnio edytowane przez micles ; 08-08-2010 o 01:19 Powód: Automerged Doublepost