Ładne, ale winieta ciut za mocna jak dla mnie.
Pochwal się czym zaświeciłeś. ?
Ładne, ale winieta ciut za mocna jak dla mnie.
Pochwal się czym zaświeciłeś. ?
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Winieta naturalna, z 35L. Wyszła taka wielka, bo fotografowana scena była mało kontrastowa, dlatego po rozciągnięciu głębi tonalnej wyszła taka mocna. Też mi się wydaje, że za mocna, ale zdecydowałem się nie poprawiać. Tak se teraz patrzę jedynie, że drzewo jest trochę za mocno z boku chyba.
2 x 580exII, jedna na drugiej. Zoomy na 105mm, moce na 1/1 i i tak się nie wyrabiały, więc musiałem iso400 i przysłonę 1/1. Całe szczęście, że ambient do tych parametrów pasował jak ulał (1/160).
Zdjęcia zrobione dwa ze statywu - jedno z lampą, drugie bez, bo lampy były stosunkowo nisko (jakieś 1,5m nad ziemią) więc mocno siały po trawie, dlatego wziąłem ją ze zdjęcia bez błysku. "Jeziorko" natomiast zostawiłem z tego z błyskiem :P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
1.4 oczywiście![]()
Ostatnio edytowane przez micles ; 23-07-2010 o 13:51 Powód: Automerged Doublepost
Coś mi się chłopaku wydaje,że się chyba odnalazłeś w temacie...
No a mi się znowu wydaje, że te foty co zrobiłem to są dalekie od ideału. Zwykłe kadry, jakościowo też nieidealnie. Niedopracowane z powodu chęci zrobienia kilkunastu tematów w czasie tej 1-2h najlepszego światła. I do tego bieganie do lamp
Przydałby się asystent ^^
Miejscówka strasznie podobna do tej z plenerów CichegoCo do zdjęć to są po prostu świetne, choć mi też przeszkadza nieco za duża winieta na 145. Poza tym super. Do labu z tym i na ścianę
![]()
Bo to ta miejscówkaJeszcze poodwiedzam Rogalinek i kiedyś zrobię tylko kilka zdjęć, ale za to takich porządnych porządnych, od A do Z technicznie poprawnych. Ale to muszę mieć albo rower, albo samochód w Poznaniu
Trochę inniejsze, jeszcze mniej idealne (żałuję, że za pierwszym drzewem jest jeszcze drugie, a później jeszcze krzaki, no ale co zrobić... Stemplować jakoś mi się nie chce)
146.
145 swietne Micles. Jak dinderi, poprosze w formacie na sciane!![]()
146, za dużo mocy. Wyszło... wiesz jak wyszło.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
146. moim zdaniem wyszło kiepsko, ale 2 poprzednie bdb... Szkoda, że całe drzewo nie jest oświetlone...