Jak mnie nauczysz...To znaczy? W puszce mam ustawiony Picture Style tylko i wyłącznie do podglądu na LCD i do histogramu, zatem surowego JPGa nie wrzucę. Możemy ewentualnie pomyśleć o jakimś standardowym presecie do wywołania RAWa, albo podesłać samego RAWa, jak tak bardzo chcesz...
No niby tak, już powoli...
Albo nie, bo jeszcze studia nie mam tak do końcaJeszcze ze dwie 580tki by się przydały ^^
Te cienie akurat nie przeszkadzają a jeśli już to ten od kosmyka włosów cienki i ostry.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ale to wszystko nudne.. jak taki pan juzek nowej generacji ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
przez U, naturlich.
Ostatnio edytowane przez amphotos ; 17-07-2010 o 23:49 Powód: Automerged Doublepost
Reklama biżuterii
141.
Posklejane rzęsy, podobny problem z cieniami...
Na 5DMkII, Lki, 580EXII i utensylia przeróżne to Cię stać a 50zł na wizażystkę żałujesz (najlepiej niech modelka i fotograf się po połowie zrzucają jak obojgu zależy na dobrym efekcie)... ehh...
Dobra wizażystka to tak samo ważny element wyposażenia fotografa jak obiektywy, lampy, blenda itp, bo bierze równie ważny (jak nie ważniejszy) udział w tworzeniu udanego efektu końcowego.
Bez urazy dla malujących Ci modelki, ale na razie pod tym względem jesteś gdzieś w okolicy 350D + 18-55 IS i Ci na razie wystarcza bo "Tobie się podoba". Ale jak chcesz się rozwijać to spójrz kiedyś i w wizażu jak w sprzęcie - w kierunku 5D MkII, 35 1.4 L, 580EX II itp.