Ja nie miałem na myśli kuriera http://www.youtube.com/watch?v=LkKQHxRALrQ tylko drobny wypadek przy pracy
Ja nie miałem na myśli kuriera http://www.youtube.com/watch?v=LkKQHxRALrQ tylko drobny wypadek przy pracy
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ewentualnie jeszcze team Urban Poznań Skating, któremu będę robił sesję foto, ale oni się dopiero organizują.
Jeżeli miałeś na myśli wypadek przy pracy, to powiedz w czym rzecz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Grzesiek_PL : Z prawej z przodu lekko z góry softbox, z lewej z tyłu słońce. Softbox skierowany mniej więcej en face do słońca.
Ostatnio edytowane przez micles ; 07-07-2010 o 00:55 Powód: Automerged Doublepost
ostatnie dwa plenery spoko. ogolnie to jest to co mowie, jak sie przylozysz do zdjec to jest b. fajnie. uliczne pstrykanie slabe.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Jak dla mnie makijaż w ogóle do wywalenia, niezależnie czy na tych zdjęciach z jogą czy późniejszych. Standardowy błąd, czyli pieczątki na powiekach, czyli brak blendingu - krawędzie kolorów cieni do powiek mają się delikatnie stapiać ze sobą i skórą a nie wyglądać jak pieczątki/naklejki bo to po prostu nieestetyczne!
A już w ogóle taki makijaż do stroju i wygibasów jak na 116-119 to pasuje jak świni siodło - gdzie Ty się śpieszysz? Masz całe życie przed sobą i robienie na siłę kilku pomysłów na jednej sesji wychodzi jak wychodzi...
A na spokojnie zdążysz zrobić te kilka pomysłów na kilku sesjach zamiast na siłę taki niedopasowany, kiczowaty miszmasz prezentować.
Co z tego że zadbasz o sprzęt, światło, blendę, lampy, ich ustawienia itp jak wykładasz się na detalach.
120. podobne foty zapodają na stronie photoshop disasters z podpisem: "anatomy? Pah!"
Tłumacząc na bardziej zrozumiały język Pani ma dwie małe nóżki. Jedna mniejsza od drugiej i do tego okropnie krzywe, co nie jest oczywiście jej wadą wrodzoną, tylko spowodowane przez dziwne jej uchwycenie (dlaczego taka perspektywa?)
Właśnie o to mi chodzi - doskonały przykład źle nałożonych cieni.
Kontrprzykład (tu były użyte co najmniej 4 kolory cieni): http://www.pbase.com/vitez/image/102737605.jpg
Widzisz jak się zlewają i łączą ze sobą i jak nie odcinają wyraźnie od powieki? O to chodzi w makijażu oczu...
www.makijazfotograficzny.pl jako przykładową lekturę polecam (mogę podać jeszcze dwie inne - anglojęzyczne) i dużo cierpliwości w układaniu/szukaniu/uczeniu wizażystki życzę.
I jeszcze konkretna porada od mojej wizażystki do Twojej, ale to odnośnie tego dokładnie makijażu:
"cień fioletowy czyli ten najbliżej łuku brwiowego jest zbyt mocno odznaczający siępowinna dodać jasny cień (cielisty) pod łukiem brwiowym i zmieszać oba cienie żeby nie było widać gdzie się który kończy a gdzie zaczyna następny
"
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 07-07-2010 o 16:11
Vitez, Twój link nie działa.