Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Myślę, że gdyby wszystkie linie na 433 były równoległo-prostopadłe a samochód wykopany, ergo gdyby kadr był ekstremalnie czysty, to byłby miód. A tak jest średnio.
Można wiedzieć, jak daleko od Adriana i pod jakim kątem do ściany stała lampa? Domyślam się, że na sporym zoomie?
4.33 nie kapuję... czemu od tyłu?
Z tego co pamiętam, to tak jak się kończy to lewe przęsło barierek (na ostatniej fotce widać 3 przęsła tych barierek, po 4 części każda), to zaczynał się murek o podobnej wysokości, ale pod kątem prostym do tej ściany na zdjęciu. Lampa leżała na murku jakieś 0,5m-1m od ściany, która jest na zdjęciu, zoom na 105mm, kąt : oś palnika prawie równolegle do ściany i podłogi. Na siłę to można sobie kąt z cienia policzyć![]()
433 za mało dynamiki w tym ujęciu, no i auto nie pasuje.
https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC
Tak mnie naszlo po obejrzeniu juz wielu Twoich zdjec - kiedy portretujesz ludzi, praktycznie nie spotkalem sie, zebys pokazal ich twarze, mimike, uczucia. Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze kazdy ma swoje wizje, jednak brak tu dynamiki pokazanej w zblizeniach, pokazaniu emocji i chwili - zarowno parkour jak i modelki.
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
True. To też wynika z lęku przed nieznanym/czymś, co może nie wyjść. A często zdjęcia z emocjami odpadają w selekcji z różnych powodów, najczęściej technicznych, ale chyba równie często przez to, że ukazanie tych emocji głupio wygląda w zestawieniu z pozostałymi, pokerface'owymi zdjęciami.
434.
Fajny cień na murku.
Fajne modelki, ale przeszkadza mi, że są takie sztywne, napięte, w pozach nienaturalnych, bolesnych wręcz. Brakuje odrobiny luzu (uśmiechu właśnie), choć to kwestia gustu oczywiście
Szkoda, że na pierwszym zdjęciu Adriana nie zmieścił się ten cień.
435.