Strona 121 z 345 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Góra i prawa strona są prosto. Faktycznie gorsze. W końcu czuję, że spełniacie swoją rolę - wytykacie mi to co trzeba i mówicie co źle a co dobrze. Dziękuję i zachęcam do kontynuowania tych praktyk.

To teraz trochę od końca zacznę obrabiać, coby nie było ciągle na jedną nutę :

421.

Coś już napisał Awatar eminesia
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Obcięcie w biodrach powoduje, że dziewczyna wygląda, jakby miała je ogromne. Poza tym podoba mi się to zdjęcie, acz cień pod okiem prawym mógłby zniknąć
    Canon EOS 450D/Canon EOS 1000F + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG, Sigma 28-200/3.8-5.6, Sigma 18-200/3.5-6.3 DC OS

Graj!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Góra i prawa strona są prosto. Faktycznie gorsze. W końcu czuję, że spełniacie swoją rolę - wytykacie mi to co trzeba i mówicie co źle a co dobrze. Dziękuję i zachęcam do kontynuowania tych praktyk.
    Głupoty gadasz. Ignorujesz najbardziej wartościowe komentarze, a skupiasz się na tych, które mają najmniej wartości, która pozwoliłaby Ci się otworzyć.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Fajne. Ta ręka u góry wygląda troszke dziwnie. W sensie jakby była ucięta albo wklejona. mogła ją mieć chyba minimalnie niżej. No i chyba nie za bardzo podobają mi się podniesione ręce. armpits ain't sexy any more ;-0

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Bardzo dobry szkolny przykład jak nie fotografować. Wyrastający z głowy słup.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Świecone to ostatnie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    miało być czym świecone to ostatnie.
    Ostatnio edytowane przez UrGuR ; 04-05-2010 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystko DIY dishem z miski i podstawki pod doniczkę, pomalowane na srebrno i nałożone na wierzch prześcieradło. DIY softbox poszedł w odstawkę,
    a normalny softbox doszedł dzień później, bo w adresie do wysyłki wpisałem cały adres poznański (kod pocztowy, województwo, ...) ale w polu "miasto" wpisałem Bydgoszcz.

[jak komuś się nie chce, to nie musi dalej czytać - same nudy]

Paczka najpierw trafiła do sortowni w Poznaniu, tutaj stwierdzili, że na pewno pomyliłem się w kodzie pocztowym, a nie w mieście no i znaleźli bydgoski kod pocztowy ulicy którą podałem, przemianowali kod pocztowy na paczce i zapakowali na paletę idącą do sortowni w Bydgoszczy. Na początku o niczym nie wiedziałem i zapobiegawczo zadzwoniłem się zapytać kiedy do mnie paczuszka dojdzie jak już jest w sortowni w PZN. Pan z centrali w wawie powiedział, że paczka idzie do Bydgoszczy i że nie da rady tego odkręcić, że dopiero jak będzie w BDG to tam odkręcą. Zadzwoniłem do sortowni w Poznaniu i pan powiedział, że spróbuje. Niestety, paleta była już oklejona i ni hu hu Ale ostatecznie doszedł, tyle że po 2 sesjach na których miał być. Całe szczęście, że nie musiałem dopłacać za te wojaże.

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Używasz jakiś filtrów szarych, że w dzień takie czasy przy f/2.8?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze nie. Pewnie w dalszej przyszłości nabędę, ale jak na razie nie odczułem takiej potrzeby - ja to raczej w drugą stronę - mi za ciemno zazwyczaj.

Robiliśmy od 13:30 do 17, głównie we wnętrzu, gdzie jak wiadomo jest ciemno. Ostatnia fota jest na tarasie, nad modelką sufit (od podłogi jakieś 4-5m), po prawej (patrząc naszymi oczami) budynek, po lewej 3m drzewka, nad drzewkami bielutkie bezsłoneczne niebo. Akurat tak wyszło, że nie świeciło za mocno. Nawet iso200 na tej fotce jest, także jeszcze zapasu było, a jak nie, to HSS (pomimo posiadania i używania Yongnuo (przestawiłem się) noszę ze sobą kabel ETTL i przedłużacze PS/2 w plecaku), bo lampa pomimo disha spokojnie ogarniała (na ostatniej fotce pewnie coś koło 1/4-1/8).
    Głupia buźka "8)" i brak możliwości edycji postów argh!
    Cytat Zamieszczone przez eminesia Zobacz posta
    Obcięcie w biodrach powoduje, że dziewczyna wygląda, jakby miała je ogromne. Poza tym podoba mi się to zdjęcie, acz cień pod okiem prawym mógłby zniknąć
    Kurde, nie wierzę - też na to zwracałem uwagę, jeszcze podczas robienia zdjęcia! Ale inaczej nie pasowało - ciąć wyżej = albo bardzo blisko paska i wtedy jest za blisko, albo nad paskiem i wtedy mamy strasznie dziwne "coś" czarnego zamiast tułowia i nie wiadomo w sumie co to jest. A w drugą stronę - w dół - nie dało rady, bo siedziała okrakiem na filarze i byłoby nie teges...
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bardzo dobry szkolny przykład jak nie fotografować. Wyrastający z głowy słup.
    Według jakiej szkoły? Jak będziesz chciał do książki/LUSTRZANKI na ilustrację, to pisz śmiało, pomyślimy.
    422.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 05-05-2010 o 00:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Po iluś tam złych przykładach, które w czasopiśmie stałyby się dobrymi (przykładami) Przydałoby się z jedno zdjęcie choćby jako takie. Mogę napisać o położonych kierunkach oświetlenia, czy samym świeceniu a la hellowen ale to bez sensu skoro z głowy wyrasta słup. Reasumując: fajna modelka, fajne plenery, sporo sprzętu tylko fotograf...( tu wpisz odpowiednie słowo, za które obskoczyłeś bana)
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie nie za zbyt sporo sprzętu - jedna lampa, cały czas z dishem, cały czas na tej samej wysokości i podobnym kącie aprarat-modelka-lampa - nie była to zbyt twórcza sesja, jeżeli chodzi o światło.

Te wszystkie porady książkowe i szkolne to o kant słowa, za które obskoczyłem bana rozbić. Słup wyrasta z głowy - no czy to tutaj przeszkadza? Szeroki jak diabli, ostrej pionowej linii nie tworzy, modelka się o niego opiera i do tego jeszcze trzyma na nim ręce. Już chyba więcej się nie dało zrobić, żebyś się nie przyczepił, ale żeby słup nadal był.

BTW, zapomniałeś o uwadze ze złą stroną ręki - tutaj wyszła baaardzo brzydko - a fuj!

Strona 121 z 345 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów