Strona 121 z 340 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 3447

Wątek: [micles] Jeszcze raz ja.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Najpierw technika, później freestyle i ahtyzm. Przyjdzie czas, będzie rada.
    Najlepszy czas na artyzm mija Ci właśnie. Już nigdy Twój umysł nie będzie tak kreatywny jak teraz.
    Skasowali mi ;(

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czyli co, chodzi ci o to, że nienaturalnie, bo główne świeci od strony budynku, a nie dworu? Ten argument mnie nie przekonuje.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiesz nie mam zamiaru Cię przekonywać. Popatrz na cienie a nie na światła.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No patrzę. No widzę. Ostre i nie w tą stronę, w którą zazwyczaj idą w normalnym świecie bez lamp błyskowych. Jednakże jeżeli wykorzystałbym ambient jako światło główne, to nie uzyskałbym ciemnego tła, tylko zwykłą papkę. Nie taki był zamysł. No chyba, że miałbym 2 lampy, to wtedy mógłbym przypierdykać z lewej (od strony balustrady) a z prawej wypełnić drugą. No ale akurat na tej sesji postanowione było, że błyskam na jedną lampę, i drugiej nie pożyczałem.

Jeszcze napisz, czy to o to ci chodzi, bo nadal nie jestem pewien. Ciągłe zagadki. Na realu też tak rozmawiasz?

" -Kochanie, chcesz dzisiaj ziemniaki, czy ryż?
    -Moja droga, popatrz na talerz. "

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jeśli już to światło z prawej dałbym o przysłonę mniej niż światło zastane z lewej. Mniej więcej pewnie wystarczyłaby blenda.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nie wiem. Jak tak patrzę, to największe odpały na fotach robią ludzie w wieku 24-32.

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No nie wiem. Jak tak patrzę, to największe odpały na fotach robią ludzie w wieku 24-32.
    O, to mi niedługo minie.

Micles, jesteś na tym forum odkąd pamiętam. Rozwinąłeś się w tym czasie w fashion mniej niż znajoma mi 15-latka ( http://www.maxmodels.pl/pisklaczek.html ) w kilka miesięcy. Ona fotografuję tanim aparacikiem, a Ty wnikasz w jakieś głupie dyskusje, o tym czy biodra komuś pasują, czy nos nie rzuca cienia i inne bzdety. Internet jest pełen krytyków, ale nie dla nich robi się zdjęcia. Oni zawsze znajdą błędy, którymi Ty będziesz się przejmował. Dlatego też nigdy nie wrzuciłem tu zdjęć pod ocenę. I co? I mam publikacje w Vivie, Urodzie, jakieś reklamówki,jedną okładkę. Czasem budzę się i czeka na mnie parę zleceń na mailu. Co by było gdybym się słuchał krytyki?? - dawno oddałbym aparat.

Fotografia to nie matematyka. Jak nie uwolnisz głowy od schematów i zasad, to na starość zostanie Ci pisanie zgryźliwych uwag w internecie i inwestowanie kolejnej $ w sprzęt, który będzie miał być Twoją nadzieją na zbawienie.
    Skasowali mi ;(

Uzależniony

Domyślnie

Nie zapominaj o tych, co przechodzą kryzys wieku średniego. Ci dopiero mają odpały (nie tylko na fotach)...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak, ale ja już mówiłem, że ambient na wszystko poza modelką chciałem mieć na conajmniej -1EV w stosunku do poprawnego naświetlenia, więc jedynym sposobem (nie biorąc pod uwagę skomplikowanego systemu luster ) była lampa. Jakby przyszła z lewej, to z prawej byłaby ciemnica. A jakby miało nie być ciemnicy, to musiałaby przyjść blenda/druga lampa. Do blendy potrzebny jest albo blender, albo jakiś fajowy statyw. Żadnego z w/w nie miałem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .

WYCZESANE ŁĄCZENIE POSTÓW!!!

Znalazłem lepszy przykład tych bufowiastych ramion :
    http://www.gaga.pl/images_models/izabela_m/09_big.jpg
    http://www.gaga.pl/karta_modelka.php?id=259&lng=pl
    Ostatnio edytowane przez micles ; 05-05-2010 o 03:09 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie przesadzaj. Takie zdjęcie można zrobić „z palca” z lampą założoną na pryzmat.

Strona 121 z 340 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów