no tak, czyli stara zasada..."jak ty mnie, tak ja tobie"... rzecz w tym jednak, że, przy całej sympatii dla miclesa, on nie widzi zdjęć...on widzi piksele, histogramy, pipety i inne techniczne duperele, i wierzy temu co widzi na wykresach...taka jego uroda![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
412 byłoby dużo lepsze przy takim kadrze gdyby ostrość zaczynała się na pazurkach - przez klatkę a na oku kończyła.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
Czy osoby występujące w teatrze to osoby publiczne?
Proponuję przenieść dyskusję do adekwatnego tematu o prawie/wizerunku etc (kiedyś widziałem takowy na forum CB)art. 115 § 13 kk funkcjonariuszem publicznym jest:
1) Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej,
2) poseł, senator, radny,
2a) poseł do Parlamentu Europejskiego,
3) sędzia, ławnik, prokurator, funkcjonariusz finansowego organu postępowania przygotowawczego lub organu nadrzędnego nad finansowym organem postępowania przygotowawczego, notariusz, komornik, kurator sądowy, syndyk, nadzorca sądowy i zarządca, osoba orzekająca w organach dyscyplinarnych działających na podstawie ustawy,
4) osoba będąca pracownikiem administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe, a także inna osoba w zakresie, w którym uprawniona jest do wydawania decyzji administracyjnych,
5) osoba będąca pracownikiem organu kontroli państwowej lub organu kontroli samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe,
6) osoba zajmująca kierownicze stanowisko w innej instytucji państwowej,
7) funkcjonariusz organu powołanego do ochrony bezpieczeństwa publicznego albo funkcjonariusz Służby Więziennej,
osoba pełniąca czynną służbę wojskową.
Ale tak się dzieje trochę na życzenie samego miclesa, który uważa, że z sieci można nauczyć się jak robić zdjęcia a jak ktoś zna angielski to nawet i więcej. A jak można to widać na załączonych obrazkach ( zdjęciach) Kiedyś zawarłem z miclesem na forum pewną umowę mającą na celu poważne podejście do tematu oceny jego zdjęć. Ja się ze swojej obietnicy wywiązałem natomiast micles nie. Stąd wydaje mi się, że takie prowadzenie wątku jak w tej chwili jest mu na rękę.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Marcin Kasiński
http://itzone.pl
412 - micles, krata nie powinna być równoległa do ramki obrazu.
wykadruj pod kątem - będzie ładniej.