Tak jest, panie kapitanie!
Długo "slajdowałem" i kwestię naświetlania miałem za punkt primo.
Dlatego foty moim zdaniem nie są za ciemne,jest zwyczajnie ciemno,bo i ciemny jest motyw.Można oczywiście zrobić "niech nastanie jasność",ale wtedy zrobi się dzień i zdjęcia stracą urok i klimat.
Niezbyt też widzę dużo nieostrości.
Rekonstrukcja Powstania Wielkopolskiego
Niewątpliwie gorsze warunki niż na poprzedniej rekonstrukcji (w Myślęcinku) : nie dość, że walki zagęszczone na dość małym jak na warunki wojenne placu, to jeszcze wszyscy fotoreporterzy zostali upchani na obszarze około 10-15m^2 i wara zejść z tego obszaru. No ale nie mnie osądzać, czekam na komentarze.
064.
065.
066.
067.
068.
069.
070.
071.
072.
073.
074.
075.
076.
077.
078.
Ostatnio edytowane przez micles ; 28-12-2009 o 21:15
64 i 65 bardzo udane. Bardzo lubię takie fotografie jest w nich akcja, jest w nich urok zamrożonej chwili.
Ja bym je trochę poPSuł w kierunku sepii, ale nie za bardzo.
73 byłoby ekstra, gdyby GO było mniejsze, a leżący trochę bardziej zwrócony do obiektywu. No ale wiadomo, wojna jest wojna, czasu na kadrowanie nie ma.
Reszta do mnie słabo przemawia.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Nie rozumiem zupełnie 074, natomiast 64-ka idealnie pasuje jako pierwsze zdjęcie imo
Ogólnie fajny, miclesowski reportaż ;-)
trochę nie pasują niemiaszkom te mosiny...
Technicznie - pierwsza klasa. Bardzo mi się podobają. Można dyskutować układy, sytuacje itd (co kto lubi), ale technicznie - super.
zacny materiał ilustracyjny do prasy... tylko po co się nim chwalić na forum?