Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Canon 350d + kit EFS 18-55 mm -> zmiana obiektywu

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roulett Zobacz posta
    Niedawno dochowałam się w końcu własnej maszynki lustrzankowej w postaci canona 350d z kitowym obiektywem EFS 18-55 mm. Po przeczytaniu kilkudziesięciu testów o tym obiektywie doszłam do wniosku, ze ten jest jednak za słaby jak na moje wymagania.
    Boże. Co się dzieje z ludźmi. Zamiast robić zdjęcia to testy czytają. Testy to jedno, ale praktyka to drugie. Zajrzyj do galerii zdjęć, co niektórych i zobacz, co są w stanie wycisnąć z kita -i wiesz co? Będą to kompletni amatorzy (co niektorzy).

Na początku miałam chęć na Canon 75-300 mm. Ale kolezanka powiedziała, ze do 350d moze nie pasować.
    Potem stwierdziłam, ze wolę sigmę, ale nadal oglądałam się za wyżej wymienionym canonem.
    Rozumiem, że chciałaś 18-55 sprzedać na rzecz powyższego tele?
    Co nie będzie pasować? Widzę, że koleżanka się zna

Jaki obiektyw mam kupić mając w zapasach 1000 zł odłozonych na taki cel?
    Do 1000zł pozostaje używka tamrona 17-50/2.8 i szeroko i 50/2.8 na końcu na portret w sam raz.
    Można by się na bigmę 24-70/2.8 bez hsm uprzeć. Mam jej starszą wersję i sobie chwalę (mowa o 24-60).

Coś czuję, że bez wiedzy teoretycznej się nie obejdzie. Pstrykać potrafi każdy (nawet moja sąsiadka komórką). Jednak żeby odpowiednio dobrać parametry i robić coś więcej niż zwyczajne zdjęcia - to z tym już gorzej

Domyślnie

tylko to lustrzanka, obiektywy można przepinać. może dokupić tanią 50tkę do zabawy z głębią ostrości i portretami?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Rozumiem, że chciałaś 18-55 sprzedać na rzecz powyższego tele?
    Co nie będzie pasować? Widzę, że koleżanka się zna
    Ogniskowe zapewne nie będą pasować. 75-300 w 350D to przecież 120-480 - czyli mało uniwersalny zamiennik 28-90... Koleżanka może też mieć wiedzę na temat obrazowania 75-300 na tym body - tu też bym się zgodził - nie pasuje.
    Padła tutaj ciekawa propozycja do 1000 złotych - stały 50/1.8 i Raynox.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I przy okazji - 350d to świetny aparat!
    Ostatnio edytowane przez dolomity ; 13-12-2010 o 19:18 Powód: Automerged Doublepost
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Początki nałogu

Domyślnie

Boże co się dzieje z ludźmi, odpowiadają na zapytania sprzed roku...koleżanka może dziś mieć komplet elek, może zmieniła system na nikona, a może zmieniła zainteresowania na szydełkowanie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów