Witam, :-)
jestem całkowicie nowy na tym forum a zarazem raczkujący w świecie foto.
wracając do tematu to chciałbym zapytać bardziej doświadczonych użytkowników o technikę fotografowania w klubie, nie chodzi mi o scene, artystów lecz o ludzi, typowy reportaż z przebiegu imprezy, grupki, stoliki, parkiet, bar itp. poniewaz tak jak zaznaczyłem powyżej jestem początkujący chcę wiedzieć jakie ustawienia zarówno aparatu jak i lampy ([bądź jej braku) będą najlepsze aby zdjęcia były zywe i fajne. co do szczegółów to chodzi mi o takie rzeczy jak: ISO, czas czy dłuższy czy krótszy a co za tym idzie to lapa czy jej używać a jeśli tak to czy rozpraszać światło czy nie?? w klubie raczej nie ma możliwości odbicia światła więć pozostaje jedynie raczej ustawienie na wprost lampy, lecz nie wiem czy to nie zepsuje zdjęć... wiadomo że obiektyw który aktualnie posiadam jest ciemny i jest to typowy spacerzoom ale chce kupic jeszcze jakies fajne szkło w przystępnej cenie moze np jakas stałka, prosze o podpowidz co byście polecili zarówno do klubu jak i po to aby w przyszłości sie przydało do portretu czy czegokolwiek innego...
pozdrawiam Bubixx :-D:-D