Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 231

Wątek: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

Domyślnie Odp: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Coś już napisał

dla mnie super,

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Kiepskie foty...gro dalekie od ostrości, mleko, mleko ,mleko....

Cytat Zamieszczone przez adam1717 Zobacz posta
    Mom zdaniem, jak na foty z klubu jest poprawnie, natomiast galeria jest trochę nijaka. Same pozowane foty, zero klimatu.

Zgadzam się. Foty są niezłej jakości. Nie wypowiadam się co do samej galerii czy pozowane czy nie bo to już kwestia gustu i widzimisię właściciela klubu.

Dopiero zaczyna Awatar Norberto
    Miasto
    Parczew

Co do linku kilka postów wyżej: foty jak foty. Galeria mało ciekawa przez to że wszystkie pozowane. Jako reklama klubu nie zbyt mnie zachęca to aby tam pójść :P
    Ja sam miałem raz okazje focić w klubie (Shine w Lublinie) ale był to wieczór panieński więc trzymałem się grupki dziewczyn. Jeśli chodzi o warunki pracy to z jednej strony było fajnie, fotografowałem dziewczyny które się bawiły przy dobrej muzyce. Z drugiej strony to użeranie się z pijanymi... Co bardziej ogarnięci zrozumieli gdy mówiłem im że jestem wynajęty na wieczór tylko dla dziewczyn, ale juz bardziej pijanym i natrętnym trzeba było strzelić "na odczepnego" fotke bo nie docierało do niego że pracuje jako fotograf z klubu...
    Przy wolnej chwili wrzucę kilka fotek z tamtego wieczoru

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Norberto Zobacz posta
    Co do linku kilka postów wyżej: foty jak foty. Galeria mało ciekawa przez to że wszystkie pozowane. Jako reklama klubu nie zbyt mnie zachęca to aby tam pójść :P
    Ja sam miałem raz okazje focić w klubie (Shine w Lublinie) ale był to wieczór panieński więc trzymałem się grupki dziewczyn. Jeśli chodzi o warunki pracy to z jednej strony było fajnie, fotografowałem dziewczyny które się bawiły przy dobrej muzyce. Z drugiej strony to użeranie się z pijanymi... Co bardziej ogarnięci zrozumieli gdy mówiłem im że jestem wynajęty na wieczór tylko dla dziewczyn, ale juz bardziej pijanym i natrętnym trzeba było strzelić "na odczepnego" fotke bo nie docierało do niego że pracuje jako fotograf z klubu...
    Przy wolnej chwili wrzucę kilka fotek z tamtego wieczoru
    większość zdjęć z klubów jest przecież pozowana, chyba, że te amatorskie ;p

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Rzadko mozna znalezc cos niepozowanego z prostego powodu, kto chce wyjsc na zdjeciach z imprezy niekorzystnie? Ludzie albo uciekaja przed fotografem, albo chca wyjsc jak najlepiej. Wiec to jest norma, nikt tam sie nie rozczula nad techniczna strona zdjecia, jedynie maja byc mlode usmiechniete buzki

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Nie ma co ukrywać, że takie jest zapotrzebowanie typowych dance'owych klubów dla młodzieży. Im straszy uczestnik imprezy tym bardziej będzie uciekał przed fotografującym. Gdy fotografuję koncert i ludzi bawiących się pod sceną często to widzę. Z jednej strony dana osoba ciekawie wyszła na zdjęciu podczas zabawy, z drugiej nie jest chętna do pokazania swojego wizerunku... to są m. in. problemy reportera

Krótkie i proste pytanie - czym zmiękczacie (jeśli to robicie) światło z lampy? U mnie stofen na 430EX dawał średnie rezultaty, biały kartonik w 580EX (palnik w górę) trochę lepiej, może jakiś mały softbox? Przede wszystkim chodzi mi o to żeby światło na twarzach nie było aż tak ostre.

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów