Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 231

Wątek: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piompo Zobacz posta
    Nie no jak strzelasz z lampionem, to ze światłem 4.5 dasz radę. Ja tam po prostu nie lubię zdjęć z lampą z performance'ów artystycznych, bo mam wrażenie, ze lampa zabiera im artyzm
    wszystkie szerokie kadry z tej galerii :
    http://canon-board.info/showthread.php?t=70436
    zostaly machniete sigma i dopalane lampionem, nie mowie ze sa to dobre zdjecia, bo sa to pierwsze jakie robilem w takich warunkach i kontrola nad swiatlem jeszcze nie ta, ale chodzi mi tylko o zobrazownie ze na szerokich nie musisz sie wyginac i mozes smialo schodzic na czasy rzedu 1/8-1/15 i zlapac duzo zastanego nawet ciemnym szklem
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

a ja bym powiedział, że najważniejsze wydaje mi się będzie szerokie szkło, potem jasność, USM, no i puszka.. dobrze by było żeby była już ta 40stka skoro radzą Ci że jest wyraźnie celniejsza i szybsza. Dobre szkło musi szybko chodzić, i sprawnie, w warunkach klubowych żaden tamron itp nie będzie niezawodny, bo będzie wariował, postaw na szerokie i jasne szkło a minie Cię dramat, choćby to miała być stałka, jak zdobędziesz coś jaśniejszego niż 2.8 to będzie dobrze, nie ma nic gorszego niż szalejący AF w ciemnych miejscach. Dobre ISO będzie w FF, ale do ISO1000 chyba każda 2 cyfrowa puszka da rade. Chyba te zdjęcia nie będą w jakimś mega formacie? Lampa pomoże na pewno, mi się wydaje, że 430stka powinna Ci starczyć (z resztą, na droższą nie masz ).
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

spoko dzięki za radyCieszy mnie że tak szybko uzyskałem odpowiedź.
    Widzę teraz kwestia czekania i szukania odpowiedniej 40 i szerokiej szklanicy w przystępnych cenach.
    Dzieki

p.s
    czarny1999 dokładnie taki typ fotografii klubowej uskuteczniam,i widzę że sigma daje radę i to całkiem spokojnie

Coś już napisał Awatar piompo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarny1999 Zobacz posta
    zostaly machniete sigma i dopalane lampionem, nie mowie ze sa to dobre zdjecia, bo sa to pierwsze jakie robilem w takich warunkach i kontrola nad swiatlem jeszcze nie ta, ale chodzi mi tylko o zobrazownie ze na szerokich nie musisz sie wyginac i mozes smialo schodzic na czasy rzedu 1/8-1/15 i zlapac duzo zastanego nawet ciemnym szklem
    Spoko, mi się podobają , chociaz chyba e węższe z 50tki bardziej, ale ogólnie fajne.
    crop i słoiki

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

To moze ja pokaże moje "dyskotekowe" fotki robione ostatnio.
    http://republika.pl/djaras/ara/

450D + C17-85 + 430EXII z dyfuzorem. No i obróbka PSem.
    Największą zmorą zdjęć w klubie jest DYM. Na szczęście jako DJ mam na to bezpośredni wpływ..:P
    450D.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dobrą opcją jest off camera shoe cord

Awatar franka
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

djaras - niektóre zdjęcia naprawdę są bardzo fajne
    na jakich mniej więcej ustawieniach je robiłeś?

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Na moim blogu można znaleźć kilka fot robionych w klubie, exify są więc ustawienia można podejrzeć (20d + 17-40L; F4 chyba wszystkie + czasy 1/4-1/8s + lampa -1/3 odbijana od sufitu głównie - 45-60 stopni)

http://kdphoto.fotolog.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    a ja bym powiedział, że najważniejsze wydaje mi się będzie szerokie szkło, potem jasność, USM, no i puszka.. dobrze by było żeby była już ta 40stka skoro radzą Ci że jest wyraźnie celniejsza i szybsza. Dobre szkło musi szybko chodzić, i sprawnie, w warunkach klubowych żaden tamron itp nie będzie niezawodny, bo będzie wariował, postaw na szerokie i jasne szkło a minie Cię dramat, choćby to miała być stałka, jak zdobędziesz coś jaśniejszego niż 2.8 to będzie dobrze, nie ma nic gorszego niż szalejący AF w ciemnych miejscach. Dobre ISO będzie w FF, ale do ISO1000 chyba każda 2 cyfrowa puszka da rade. Chyba te zdjęcia nie będą w jakimś mega formacie? Lampa pomoże na pewno, mi się wydaje, że 430stka powinna Ci starczyć (z resztą, na droższą nie masz ).
    Na tej samej imprezie robiłem też zdjęcia 400d + sigma 18-50 (zamiennik kita ze zmiennym swiatlem) + Nissin 622i i dawało całość radę - jak znajdę foty to pokarzę bo to nie mój sprzęt i zdjęć z niego nie zgrałem
    Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 04-03-2011 o 18:05 Powód: Automerged Doublepost

Awatar franka
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

niektóre zdjęcia są naprawdę spoko, zwłaszcza to z Jokerem!
    a Plan B to bardzo fajne miejsce

Dopiero zaczyna Awatar TomiCan
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jasne szkło, wysokie ISO, lampa zewn. do wspomagania AF (światło koniecznie odbite), i jest szansa na udane zdjęcie. Po za tym dobrze znać klub i korzystać z jego oświetlenia, które niestety nie jest przewidywalne.

acha jeszcze kilka suwaków...

Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów