Przecież w takiej sytuacji wybory już nie byłyby finansowane z podatków![]()
Tak
Nie, bo nie chciałem
Nie bo nie miałem możliwości
Wybory nie moga byc platne dodatkowo skoro sa powszechnym obowiazkiem obywatela. To bylby kolejny podatek.
Tomek, co Ty pieprzyszZamieszczone przez Tomasz Golinski
Przecież wybory z natury są demokratyczne (znaczy uczciwe wybory), a Ty za swoim wodzem jesteś przeciwko demokracji, a więc i przeciwko wyborom. Po co więc w ogóle się wymądrzasz?
Demokratyczne \neq wszyscy mogą głosować, vide Grecja, więc pieprzysz.
A wrogiem demokracji jest osobiście. Każdy system jednak ma lepsze wydanie i gorsze.
A jak nie masz nic do napisania na temat, to nie pisz.
Tomku, jeszcze jedna strona medalu. Mała frekwencja oznacza małe zainteresowanie polityką, a to oznacza małe zainteresowanie losami ojczyzny. A to oznacza małą odpowiedzialność.
Skoro wszyscy tak narzekają na nieodpowiedzialnych posłów, niech sami będą odpowiedzialni. Naprawdę - bojówkarze LPR, SLD pójdą do wyborów, bo im je wódz opłaci (jeśli będzie trzeba) w ramach kosztów kampanii.
przekręciłeś moją intencję, mam nadzieję, że niechcący.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Napisałem, że jeśli wprowadzisz opłate za głosowanie, nic to nie pomoże, a wręcz przeciwnie. A to dlatego, że świadomych ludzi pójdzie głosować nawet mniej niż wczoraj. A dla zastępów zorganizowanych bojówek, aktywistów i "żelaznych elektoratów" nie będzie problemu, gdyz takim ludziom można bez problemu opłacić koszt udziału w głosowaniach. To swojego rodzaju armia wypełniająca rozkazy, trzeba tylko zapłacić żołd.
Takie zag4rożenie moze stworzyć każde ugrupowanie, niezależnie od budżetu. To zależy tylko od ludzi (akurat PO i PiS mnie w tym względzie nie niepokoją).
po pierwsze nie zgadzam sie do porównywania programu PO i SLDZamieszczone przez Tomasz Golinski
po drugie,co to ma do tematu rzekomego poprawienia jakosci wyborów, poprzez wprowadzenie opłat za głosowanie![]()