Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Te - moderator! Zwazaj wasc na slowa bo nie przystoi.
Tak
Nie, bo nie chciałem
Nie bo nie miałem możliwości
Te - moderator! Zwazaj wasc na slowa bo nie przystoi.
Wiem, że nie przystoi, ale starałem dopasować się do poziomu interlokutora, obrońcy demokracji. W takim razie przepraszam wszystkich za demokratyczny język.
Aha, i co? Czy rzeczywistość od tego od razu się zmienia?Zamieszczone przez Kubaman
Tak, że PO i PiS wyraźnie mają bardziej zdyscyplinowany elektorat, bo wygrały wybory :Ppo drugie,co to ma do tematu rzekomego poprawienia jakosci wyborów, poprzez wprowadzenie opłat za głosowanie![]()
oczywiście nie. ale jak widać mamy na nią różne poglądy.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
ale nie za pieniądze. I pewnie tylko przez pół roku. Oj, czuję że wygrałemTak, że PO i PiS wyraźnie mają bardziej zdyscyplinowany elektorat, bo wygrały wybory :P![]()
Wiesz co, mozesz sobie tam byc kanapowym filozofem/madrala,
ale za takie teksty do Jurka, ktory moglby byc twoim ojcem
pownienes zostac "wypieprzony" z tego towarzystwa.
Przy okazji, jak to szybko mozna stracic wszelka wiarygodnosc...
Jak można mieć poglądy co do faktów, to nie mam pojęcia. A jakie masz poglądy na ilość pikseli w 20d?Zamieszczone przez Kubaman
Przepraszam, teraz sugerujesz, że LPR i SLD w tych wyborach przekupowywały wyborców?ale nie za pieniądze. I pewnie tylko przez pół roku. Oj, czuję że wygrałem![]()
raaanyyy Tomek... ale mieszasz, zupełnie jakbym gadał z pn_Zamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
co do punktu pierwszego nie odpowiem, to tak jakbym stwierdził, że Korwin to socjalista (w TVP1 bronił stasznie biedaczków emerytów w piatek).
Co do punktu drugiego, to wróć na początek dyskusji i Twojego mylnego IMHO twierdzenia o wspaniałym wpływie małej frekwencji na wyniki wyborów. Kicha, nic z tego.
Pamiętam jak kiedyś super Premier pierwszego wolnego rządu Rzeczpospolitej powiedział coś podobnego po sromotnej porażce wyborczej.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Dlaczego tyle emocji nad tą frekwencją. Ci co idą głosować łudzą się, że wybiorą kogoś lepszego. Ci co nie idą po prostu nie mają złudzeń. Wyrośli już z harcerskich mundurków i zajmują się swoim życiem (realnym).
Polityka to wielkie g---o, a politycy zamiast dąsać się na elektorat niech przestanę "pieprzyć bez sensu" - cytat z Mleczki.
Może wtedy więcej ludzi ........
Nie napisałem, że niska frekwencja to warunek dostateczny, tylko że sprzyjający. Pokazała to na przykład większość wyborów uzupełniających albo prawyborów.Zamieszczone przez Kubaman
W demokracji nic nie może wyjść wspaniale, bo to niestety jest ustrój skonstruowany z myślą o miernotach i przeciętniakach.
Właśnie przyszedł mi do głowy "w pełni demokratyczny" i przy tym interesujący pomysł w kwestii podatków. Każdy decyduje sam, ile ma ochotę płacić. Chętnie sprawdziłbym, czy Kaczyńscy i Tusk płaciliby zgodnie ze stawkami, które głoszą![]()