Zobacz wyniki ankiety: Czy wziąłeś udział w wyborach (jeśli byłeś uprawniony)?

Głosujących
112. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 121

Wątek: Co się dzięje ? (frekwencja)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Pamiętam jak kiedyś super Premier pierwszego wolnego rządu Rzeczpospolitej powiedział coś podobnego po sromotnej porażce wyborczej.
    To czuje się usprawiedliwiony w narzekaniu, bo nie jestem demokratą. :P

A rzeczywiście demokrata narzekający na wyniki wyborów, to jak Nikoniarz, który twierdzi, że Nikon jest najlepszy, tylko ostatnio robi złe aparaty
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Pamiętam jak kiedyś super Premier pierwszego wolnego rządu Rzeczpospolitej powiedział coś podobnego po sromotnej porażce wyborczej.

Dlaczego tyle emocji nad tą frekwencją. Ci co idą głosować łudzą się, że wybiorą kogoś lepszego. Ci co nie idą po prostu nie mają złudzeń. Wyrośli już z harcerskich mundurków i zajmują się swoim życiem (realnym).
    Polityka to wielkie g---o, a politycy zamiast dąsać się na elektorat niech przestanę "pieprzyć bez sensu" - cytat z Mleczki.
    Może wtedy więcej ludzi ........

Swiete slowa. W Polsce jednak jest dodatkowo interesujaca sytuacja.
    Politycy kradna na oczach wszystkich, wszyscy wiedza, ze oni ukradli,
    jest podobno niezalezna prasa i tv, a nic, ale to kompletnie nic nie
    jest robione.
    Na Kabatach jest ulica, gdzie poprowadzono calkiem niezla nawierzchnie,
    urywa sie ona przy domu Millera. Myslalem, ze takie rzeczy juz sie
    nie zdarzaja. Miller to zdaje sie byly premier, bardzo latwo go zapytac
    skad mial pieniadze na ten dom z wodotryskami. Nikt nie pyta.
    Pensja premiera to iles tam, dom wart iles tam, banalne. I co? Nic.
    Wszyscy o tym wiedza i co? Nic. Wiec Polacy moim zdaniem nie maja
    moralnego prawa do jakichkolwiek narzekan. Pozwalaja na taka sytuacje,
    wybieraja tych samych ludzi...

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

ja tam jestem zdegustowany tymi (i poprzednimi tez ) wyborami...

kolejny raz okazalo sie, ze demokracja karmi sie miernotami, frajerami, naiwniakami, glupcami lub ludzmi niewinnymi (np. z powodu starosci) ,nieumiejacymi podjac rozsadnie decyzji .... powaznie mysle o wyjezdzie z tego chorego kraju - tylko trzeba zalatwic zonie sensowne zajecie wiem, ze gdzies tam jest podobnie, moze nawet tak samo - ale jak czlowiek zarabia lepiej to kupuje se srodki znieczulajace (np. 5D ) i zyje mu sie..... szczesliwiej !
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Swiete slowa. W Polsce jednak jest dodatkowo interesujaca sytuacja.
    Politycy kradna na oczach wszystkich, wszyscy wiedza, ze oni ukradli,
    jest podobno niezalezna prasa i tv, a nic, ale to kompletnie nic nie
    jest robione.
    To sięga dużo głębiej. Większość ludzi nie jest w stanie korzystać z rozumu przy ocenie sytuacji. Np. dla ogromnej liczby rodaków bohaterem jest tow. Gierek. Prawdziwy heros: pomniki itd. Podobnie ma się sytuacja z tow. Jaruzelskim. A co najciekawsze, to że ci ludzie nie widzą sprzeczności między tymi dwoma kultami. NIkt nie pamięta lub nie przyjmuje do wiadomości, że Jaruzel po dojściu do władzy internował Gierka i jego ludzi odsądzając go od czci i przyzwoitości (jakby było od czego ). Ktoś zaproponował, że możnaby zaoszczędzić na pomnikach, budując zamiast dwóch jeden, przedstawiający tow. Wojciecha internującego tow. Edwarda.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Więc jemu wolno, bo jest starszy? No tak, to wszystko jasne. Musi mieć rację.
    Takie teksty swiadcza dobitnie o Tobie, ze jestes "mlodszy" - i nie o wiek mi tu chodzi. Zebys sie nie stal ofiara swoich wlasnych pogladow...

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    ja tam jestem zdegustowany tymi (i poprzednimi tez ) wyborami...

kolejny raz okazalo sie, ze demokracja karmi sie miernotami, frajerami, naiwniakami, glupcami lub ludzmi niewinnymi (np. z powodu starosci) ,nieumiejacymi podjac rozsadnie decyzji .... powaznie mysle o wyjezdzie z tego chorego kraju - tylko trzeba zalatwic zonie sensowne zajecie wiem, ze gdzies tam jest podobnie, moze nawet tak samo - ale jak czlowiek zarabia lepiej to kupuje se srodki znieczulajace (np. 5D ) i zyje mu sie..... szczesliwiej !
    Wyjechalem, lepiej zarabiam ale nie jestem pewien czy zyje szczesliwiej... I mimo, ze podobnie zalosnie oceniam ta nasza mloda demokracje to jednak chodze na wybory - w sobote musialem zrobic ponad 120 km zeby zaglosowac.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Rozumiem, że jestem cham, bo nie szanuje demokracji, i można do mnie pisać, że "pieprzę" A Twój argument jest logicznie piękny. To chyba pozostałość szkolenia z dialektyki

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    raaanyyy Tomek... ale mieszasz, zupełnie jakbym gadał z pn_
    Kolega Kubaman niech sobie nie powiem czego mna nie wyciera. Jak ktos Kolegi zdaniem "miesza", to wystarczy rzeczowo wylozyc mu swoje argumenty wzgl. sprawdzalne fakty.

MK_RasputiN
    Guest

Domyślnie

Nie uważam, aby zbojkotowanie wyborów było brakiem patriotyzmu, głupotą, czy czymkolwiek złym- ja sam nie byłem głosować i przyznaję się do tego
    bez bicia. Dla mnie dokonanie wyboru pomiędzy ugrupowaniami mającymi przejąć władzę w Polsce to jak wybór prezydenta pomiędzy gwałcicielem, pedofilem i seryjnym mordercą- nie ważna jak się wybierze- i tak będzie źle. Do póki na naszej arenie politycznej nie będzie uczciwych osób nie będę chodził na wybory.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Kolega Kubaman niech sobie nie powiem czego mna nie wyciera. Jak ktos Kolegi zdaniem "miesza", to wystarczy rzeczowo wylozyc mu swoje argumenty wzgl. sprawdzalne fakty.
    ja niczego nie wycieram. Po prostu Tomek przejął styl, który najlepiej opisuje podanie Twojego nicka. Bez złościwości ani zachwytu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów