Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Zdjecia z "przyczajki" czyli jak sie schowac?

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hehe, wychowalem sie w tamtych rejonach Teraz juz tam prawie nie bywam, ostatnio jakos w lecie tego roku, ale to prawie ze przez przypadek. Duza przestrzen, plaski teren, da sie tam w ogole gdzies zaczaic?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zaczaić, to raczej trudno. Ale można łatwo "wejść" na ptaki, szczególnie błotniaki. O tej porze jeszcze powinny tam być, więc powinno być fajnie. Byle pogoda dopisała. Z chęcią zobaczę jak się spisuje owa Sigma.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canon 400/5.6 - taki jak Twoj. Sigme chcialem kiedys ale za duzo bylo problemow z przystosowaniem jej do cyfrowych eos-ow.

/EDIT: moge za to zabrac beroflexa 500mm, zobaczysz czy powiekszenie jakie daje 500-tka jest warte zaciagania kredytu

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Canon 400/5.6 - taki jak Twoj. Sigme chcialem kiedys ale za duzo bylo problemow z przystosowaniem jej do cyfrowych eos-ow.

/EDIT: moge za to zabrac beroflexa 500mm, zobaczysz czy powiekszenie jakie daje 500-tka jest warte zaciagania kredytu
    a weź, z chęcią popatrzę. Powiększenie generalnie nie jest warte nawet połowy różnicy pomiędzy 400 i 500. Warte są f4.0 i IS.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ech, za same dwie oslony przeciwsloneczne do 500 f/4 IS mozna kupic nowa 400 f/5.6

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...=186095&is=REG

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

Kubaman - dzięki za informacje o nowohuckim rezerwacie, ja jestem ze Skawiny więc jak będę miał jakieś dobre tele to się tam wybiore

Miasto
    Kraków

Domyślnie

jeśli ktoś z okolić Krakowa ma ochotę trochę ze mną pogadać na temat focenia ptaków i ewentualnie sprawdzić teorię w praktyce, zapraszam do kontaktowania się ze mną (najlepiej na GG).

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

ja się na bank będę się kontaktował ale jak będę miał czym robić zdjęcia bo mój Canon 90-300 f/4,5-5,6 to nienajlepsza strzelba na ptaki
    Ewentualnie gdyby ktoś miał w planach jakiś wypad i chciał by mnie przygarnąć to z chęcią bym się przejechał, przynajmniej po to żeby nauczyć się czegoś

Miasto
    Kraków

Domyślnie

300mm tez dobre, tylko sie trzeba bardziej zaczaic

Co do wypadu w kilka osob to moze byc ten problem ze latwiej bedzie przeploszyc zwierzaki. Chociaz juz kiedys myslalem ze mozna by sie z kims umowic kto by pomogl nakierowac zwierza prosto na fotografa. Ostatnio zdazyla mi sie taka sytuacja, ze bazant wyploszony przez (prawdopodobnie) lisa wyladowal niemalze przede mna.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów