Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Zdjecia z "przyczajki" czyli jak sie schowac?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pazurek, może przydadzą się moje wskazówki:
    - najważniejsze, to wiedzieć gdzie można zwierzaki znaleźć. Jeśli już wiemy, to trzeba je trochę poobserwować, jak się zachowują. To podstawa.
    - najlepszą metodą nie wymagającą strasznych poświęceń, jest znalezienie na początek miejsca, gdzie ziwerzyna się regularnie pojawia, i można sie zaczaić, ew. podejść bez hałasu. Wymaga to przygotowania - czyli strategii.
    - praktyka jest niezwykle ważna. Ja też chciałem od razu robić super zdjęcia. Ale dopiero po pewnym czasie zorientowałem sie, jakie błądy popełniam i zacząłem obserwować poprawę jakości zdjęć. Zrobienie zdjęcia "w tempo" to wielka sztuka, i lepiej popsuć ujęcie, które możesz powtórzyć, więc wybieraj najpierw łatwe tematy.

Jesteś z Krakowa. Porponuję wspólny wypad w tereny o których co nieco wiem. Będziesz miał ułatwione zadanie, a przy okazji lepsze warunki do praktykowania. Prosto, szybko i ze spodziewanymi dobrymi efektami.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W ramach anegdotki bo raczej nie na temat - moje dzisiejsze 'przyczajanie sie' na wiewiory... w warszawskich Lazienkach.

Wygladalo to tak ze przymierzam sie z lufa (wiewiora daleko na srodku łączki), kucam by z jej perspektywy robic - wiewiora mnie namierza i sru, sru, hyc, hyc nasuwa w moja strone. Ja zdziwiony zjezdzam z 200mm na 70mm a ta juz sie pcha do ręki i szuka zarcia... eh i z polowania nici jak sie same na kolana pchaja .
    Na nastepny spacer biore orzeszki i szersze szklo

Powod - nauczyly sie cwaniary ze jak ludzie do nich kucaja to z zarciem w reku... a ja kucalem z obiektywem nie zarciem.
    Efekt powtarzalny - 5 rudzielcow pod rzad tak do mnie podeszlo jak tylko zaczynalem kucac.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Porponuję wspólny wypad w tereny o których co nieco wiem.
    Z mila checia! Tylko niech juz dojdzie do mnie moje nowe tele (to juz w tym tygodniu)...
    @Vitez: no to jest wlasnie przyklad na to co pisal Polaco

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    @Vitez: no to jest wlasnie przyklad na to co pisal Polaco
    Niby cierpliwosc i szczescie?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to czekam na kontakt na PM lub GG. Proponuję zwiedzenie łąki przy Placu Centralnym w Nowej Hucie. Blisko, zwarty teren i wiem gdzie można coś ustrzelić.

Jeśli chcesz zobaczyć klimat, to zerknij na moją galerię (dzisiaj dałem linka ), są tam fotki z tej łąki.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów