hehehe, ale się usmiałem, no miałeś pecha, ale chyba większego pecha miał twój kolega i biedny leśniczy. poprostu brak mi słów do tej histori
hehehe, ale się usmiałem, no miałeś pecha, ale chyba większego pecha miał twój kolega i biedny leśniczy. poprostu brak mi słów do tej histori
a co na to leśniczy ?? były tego jakieś konsekwencje ??
Echh, musze stanąć w obronie myśliwych, bo ze zgrozą czasem patrzę jak ludzie nie mający niestety pojęcia o gospodarce łowieckiej mówią (zazwyczaj w dobrej wierze) o "mordowaniu niewinnych biedny piesków" a przytoczona opowieść dość ładnie wpisuje się w ten ton...
Oczywiście "bohater" tejże opowieści zasługuje jedynie na miano nieodpowiedzialnego i niebezpiecznego wariata który w ogóle nie powinien dostać broni do ręki. Podobnych amatorów strzelania do wszystkiego co się rusza niestety czasem można spotkać a potem ich własnie "polowania" rzutują nierzadko na zdanie o łowiectwie jako takim... Bo znacznie bardziej rzuca się w oczy jeden kretyn który biega i wymachuje bronią na prawo i lewo niż stu myśliwych traktujących gospodarkę łowiecką jako odpowiedzialne i wymagające nieraz dużych poświęceń zadanie.
A kwestia odstrzału zdziczałych psów i kotów polujących na naszych polach i lasach to całkiem inna para kaloszy...
Ostatnio edytowane przez Grzdyll ; 28-09-2005 o 21:56
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
O przepraszam - wolnozyjacego kota nie nazwalbym zdziczalym. To ze jestesmy przyzwyczajeni ze koty (w Europie) zyja zazwyczaj w obejsciu/w domu wcale nie znaczy ze mozemy im zabraniac zyc zupelnie na wolnosci.
Dlatego odstrzalowi "zdziczalych polujacych kotow" jestem zdecydowanie przeciw. Ale to temat nie na te forum - chcialem tylko naprostowac ze nie takiego pojecia jak "zdziczaly kot" mozna go co najwyzej nazwac "wolnozyjacy"![]()
Kup ghillie suit
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Myslalem o tym ale niestety troche to kosztuje.
http://rangershop.pl/
http://www.allegro.pl/search.php?str...a&category=691
http://www.wildlifewatchingsupplies.co.uk/
Nie ma ktos znajomosci gdzies w wojsku albo wsrod harcerzy i moglby odkupic tanio chociaz jakis kawal siatki maskujacej? Tak zeby przykryc chociaz aparat i siebie do polowy (pozycja lezaca).
Myslalem tez o zrobieniu takiego kamuflazu samemu, trzeba by jakis stary hamak albo cos podobnego i mase brunatno-brazowych skrawkow materialow majacych udawac liscie.
Nie próbuj z siatką maskującąZrobiłem sobie ghillie do airsoftu - zawieszałem się na każdej większej gałązce
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
ripek, ja bym ODRADZAL taki ubior, czlowiek w takim czyms wyglada jak potwor z Loch Ness
Sytuacja obrazowa: jestes przy stawie, dluuugo czekasz (sarenka cos dzisiaj zaspala czy co), nogi bola juz od tego kucania, wiec chcesz je rozprostowac, troche wstajesz, ale nie zauwazasz ze niedaleko jakas wesola parka lezy i rozmysla nad zyciem, Ty sie nagle pojawiasz. Czlowieku !! Przeciez zawalu moga dostac !!
![]()
![]()
Zamieszczone przez Vitez
Moment, moment. Byc moze sie myle, ale w Polsce zdziczalych czy wolnozyjacych kotow nie wolno odstrzeliwac.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Hehe, już widze jak o 5 rano jakaś parka leży i rozmysla nad życiem...Zamieszczone przez Polaco
350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
www.pilaczynski.net