Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sklepy z obiektywami w Warszawie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie Sklepy z obiektywami w Warszawie

Jak w temacie. Będę przejazdem (kilka h) i chciałbym pomacać głównie canona (różne modele) i tamrona (słynnego 28-75 i 17-35/2.8-4).
    Nie mam bladego pojęcia gdzie uderzyć - najlepiej okolice centrum (jeśli takowe są).
    Dajcie jakiś namiar.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Nic nie ma?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jest kilka sklepow ale co w ktorym jest to nikt nie wie... najlepiej trzeba bylo podjechac w niedziele na gielde foto..a gdzie w centrum bediesz ? (samochodem pociagiem)

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

1. W Warszawie jest sporo sklepów foto, ale na ogół z podstawowymi obiektywami. Mało który trzyma na półkach droższe lub bardziej zaawansowane modele.
    Ostatnio byłem w Fotostradzie w Bluecity ( http://www.bluecity.pl/productspl.asp?iProd=148&iCat=23&hierarchy=0|2 ). Tam mają sporo obiektywów, chociaż nie wiem, czy akturat te, które Cię intersują. Nie jest to co prawda w centrum, ale na strone masz rozpisany dojazd + mapkę.
    2. Jeśli byłbyś w W-wie w niedzielę, to największy wybór miałbyś na giełdzie foto w klubie Stodoła na ul. Batorego (k. stacji metra Pole Mokotowskie).
    3. Sporo TIP'ów mieści się w W-wie. Przejrzyj ich ofertę w internecie i uderz bezpośrednio do nich.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pogadaj z tymi "sklepami internetowymi" z Warszawy, wpros sie do lokalu, moze dadza pomacac jakis sprzet:
    - www.umnietaniej.com
    - www.interfoto.com.pl
    - www.e-oko.pl
    - www.fotoit.pl

Oprocz tego centra handlowe Blue City i Arkadia , oraz niektore MediaMarkt moga miec troche szkla - niestety wszystkie poza Centrum. Najblizej Centrum to chyba 'umnietaniej' sie znajduje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Dzięki za info.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Gdzieś czytałem, że w centrum została otwarta wypożyczalnia obiektywów, na początek maja ponoć pełen wybór Sigmy ale plany sa aby to rozszerzyć. Czy ktoś już z nich korzystał?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Domyślnie

np. ja korzystałem z tej wypożyczalni

1) mają tylko obiektywy Sigmy
    2) centrum Warszawy to nie jest, raczej okolice dworca Warszawa Zachodnia
    3) trzeba wpłacić ok. 2/3 ceny obiektywu jako kaucję lub mogą
    zablokować taką kwotę na WYPUKŁEJ karcie kredytowej

szczegóły można znaleźć tutaj:

http://www.sigma-foto.pl/index.php?o...article&sid=18

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na giełdzie będziesz miał chyba wszystko, w dzień powszedni coś może byćw Magmie (niedaleko metra politechnika), na placu politechniki też jest jakiś sklep,
    obiektywy też chyba mają . Wszelkie media markty oraz arcadie omijałbym z daleka, są tam 2 obiektywy na krzyż typu 28-200 i to jeszcze niezbyt często wyjmowane , arkadia to szczególna strata czasu i nerwów
    Eos 33, M42: 58, 135, 200

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucien
    Na giełdzie będziesz miał chyba wszystko, w dzień powszedni coś może byćw Magmie (niedaleko metra politechnika), na placu politechniki też jest jakiś sklep,
    obiektywy też chyba mają . Wszelkie media markty oraz arcadie omijałbym z daleka, są tam 2 obiektywy na krzyż typu 28-200 i to jeszcze niezbyt często wyjmowane , arkadia to szczególna strata czasu i nerwów
    W Magmie byłem kilka dni temu. Do Canona mają jakieś 3 nowe sigmy (18-50 i coś jeszcze) a reszta to towar komisowy. Na przeciwko Magmy jest komis Labi (drugi sklep, z towarem nowym, mają przy placu Politechniki). Labi ma chyba szerszą ofertę szkieł niż Magma.
    Słowem warto tam zajrzeć, jeśli bierzesz pod uwagę towar komisowy.

Edit:
    W sumie w obu tych sklepach mają fachowych sprzedawców. Mają oni sporą wiedzę i raczej dobrze doradzą, na co na ogół nie można liczyć w sklepach nastawionych na masówkę. :neutral:

Magma: www.magma.pl
    LABi: www.labi.com.pl
    Ostatnio edytowane przez Ramirez ; 28-09-2005 o 00:06

Uprawnienia umieszczania postów