Noo jeżeli mówimy o testach, to mówimy raczej o cropach z jpg, bo nijak inaczej zauważyć różnic w ostrości chyba się nie da (bo raczej nie mówimy o jpgach na sieci wielkości rzędu 800x600?). A i tak są to wtedy najczęściej jpgi robione z rawów - właśnie po to, żeby uniknąć obróbki materiału z matrycy przez aparat przy okazji tworzenia jpg.Zamieszczone przez ArQ
Zdanie po zdaniu, nikuku nie wiem o co Ci chodzi. Wyjaśnisz?Chyba jednak nie przeczytales dokladnie od poczatku:-p
masz mnieAle jednak dziwia Cie moje poszukiwania sprzetu do robienia ostrych jpgow![]()
![]()
Nie nie używam. Masz rację, większość z tych osób pewnie też nie używa, część jej pewnie na oczy nawet nie widziała. No i co z tego?? Popatrz na pytanie, które zadałeś...Co do rzeczowosci. Nie odczulem, aby ktokolwiek odpowiadajacy w tym topicu uzywal takiej Sigmy jak moja [wlacznie z Toba], a wypadaloby miec jakies porownanie proponujac inne rozwiazania.
Powodzenia!Nic to, cos tam sobie znajde po obejrzeniu paru testow w JPGach. Moze jednak uda mi sie zobaczyc jakies subtelne roznice![]()