Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Co ostrego od pelnej dziury?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArQ
    I w tym momencie ida do kosza wszystkie mozolnie wykonane testy, ktore sobie leza w Sieci. Chlopaki nie pomysleli i wszystkie [no, prawie] foty powrzucali w jpgach
    Noo jeżeli mówimy o testach, to mówimy raczej o cropach z jpg, bo nijak inaczej zauważyć różnic w ostrości chyba się nie da (bo raczej nie mówimy o jpgach na sieci wielkości rzędu 800x600?). A i tak są to wtedy najczęściej jpgi robione z rawów - właśnie po to, żeby uniknąć obróbki materiału z matrycy przez aparat przy okazji tworzenia jpg.

Chyba jednak nie przeczytales dokladnie od poczatku:-p
    Zdanie po zdaniu, nikuku nie wiem o co Ci chodzi. Wyjaśnisz?

Ale jednak dziwia Cie moje poszukiwania sprzetu do robienia ostrych jpgow
    masz mnie

Co do rzeczowosci. Nie odczulem, aby ktokolwiek odpowiadajacy w tym topicu uzywal takiej Sigmy jak moja [wlacznie z Toba], a wypadaloby miec jakies porownanie proponujac inne rozwiazania.
    Nie nie używam. Masz rację, większość z tych osób pewnie też nie używa, część jej pewnie na oczy nawet nie widziała. No i co z tego?? Popatrz na pytanie, które zadałeś...

Nic to, cos tam sobie znajde po obejrzeniu paru testow w JPGach. Moze jednak uda mi sie zobaczyc jakies subtelne roznice
    Powodzenia!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Zdanie po zdaniu, nikuku nie wiem o co Ci chodzi. Wyjaśnisz?
    Maly niuansik: ja pisalem o G2...

Nie nie używam. Masz rację, większość z tych osób pewnie też nie używa, część jej pewnie na oczy nawet nie widziała. No i co z tego?? Popatrz na pytanie, które zadałeś...
    Zwracam honor. Mialem na mysli cos o przyblizonej ostrosci do tej przymknietej Sigmy, dlatego o niej pisalem. Szanowni forumowicze potraktowali temat tak:
    "ostre? - znaczy sie cos ma byc ostre jak brzytwa, no wiec tylko cos za GRUBA kase"

I dlatego niepotrzebnie ten watek sie rozwija nie wnoszac nic wartosciowego.

ArQ
    Ostatnio edytowane przez ArQ ; 29-09-2005 o 08:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArQ
    Maly niuansik: ja pisalem o G2...
    Oj fakt... Rzeczywiście, zasugerowałem się G6 McKane'a

Zwracam honor. Mialem na mysli cos o przyblizonej ostrosci do tej przymknietej Sigmy, dlatego o niej pisalem. Szanowni forumowicze potraktowali temat tak:
    "ostre? - znaczy sie cos ma byc ostre jak brzytwa, no wiec tylko cos za GRUBA kase"
    I dlatego niepotrzebnie ten watek sie rozwija nie wnoszac nic wartosciowego.
    Tak, to chyba tu był pies pogrzebany :rolleyes: A odpowiedź dostałeś - osławiony na forum Tamron 28-75. I potraktuj to jako radę - to szkło jest ostre, po prostu ostre (bez porównywania)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

A odpowiedź dostałeś - osławiony na forum Tamron 28-75. I potraktuj to jako radę - to szkło jest ostre, po prostu ostre (bez porównywania)
    Dzieki
    Tylko mialem nadzieje, ze uda mi sie z Was wycisnac cos jeszcze oprocz tego Tamrona. I wlasciwie mi sie udalo

ArQ

Uprawnienia umieszczania postów