Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Co ostrego od pelnej dziury?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odpowiedzi na powyzej zadane przez ArQ pytania: nie, nie, tak.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

I znowu zaczynam tesknic do poczciwego G2...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Juz chcialem napisac ze np. 200/2.8L jest ostry od pelnej dziury ale skoro ma to byc nie-eLka, nie stalka i szerokie na 24mm to naprawde nie wiem. Nie wymagasz przypadkiem za wiele? Moze jeszcze ma kosztowac to kilkaset zl?

Hmm, przez chwile pomyslalem o czyms jak Zeiss 21mm, ale raz ze to stalka, dwa ze bez autofokusa, a trzy ze za jakies $1500-$2000. No ale ostroscia to bije wszystko inne.

Z zoomami to juz nie ma tak lekko (szczegolnie szerokimi)...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Juz chcialem napisac ze np. 200/2.8L jest ostry od pelnej dziury ale skoro ma to byc nie-eLka, nie stalka i szerokie na 24mm to naprawde nie wiem. Nie wymagasz przypadkiem za wiele? Moze jeszcze ma kosztowac to kilkaset zl?
    No wlasnie wydawalo mi sie, ze nie wymagam zbyt wiele. Jednak okazuje sie, ze dokladajac do mojej Sigmy [ok.300zl chyba kosztuje] jeszcze 1.000zl z okladem nie uzyskam takiej ostrosci przy pelnej dziurze jak w tej Sigmie przy przeslonie rzedu 7,1-8,0. Jestem zalamany...
    A przypomne, ze zalozylem sobie na zakupy nie kilkaset zl, a kilkanascie stowek

ArQ

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArQ
    I znowu zaczynam tesknic do poczciwego G2...
    G2 tez nie jest ostry od pelnej dziury (zrob w RAW w G2 to sie przekonasz). Za to jego software ladnie wyostrza zdjecia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    G2 tez nie jest ostry od pelnej dziury (zrob w RAW w G2 to sie przekonasz). Za to jego software ladnie wyostrza zdjecia.
    Az tak wymagajacy nie jestem, zeby zagladac w takie szczegoly. A RAWach fot nie cykam, bo za duzo ich produkuje i wole miec prosto z aparatu produkt finalny. Zatem to, co mnie interesuje, a wiec JPG jest bez porownania lepsze w G2 przy pelnej dziurze i basta
    Nic to, trza bedzie jakiegos kompromisu poszukac, zeby przynajmniej troche to nowe szklo bylo ostrzejsze
    pzdr
    ArQ

Domyślnie

Zatem to, co mnie interesuje, a wiec JPG jest bez porownania lepsze w G2 przy pelnej dziurze i basta
    No brak dalszych pytań... :rolleyes:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a wiec JPG jest bez porownania lepsze w G2 przy pelnej dziurze i basta
    To po co ci lustrzanka?

Przemysl to... powaznie .

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zgadzam sie z vitezem (wyjątkowo ). Chcesz robić fotki na P, nie przejmować się tym że aparat otworzy przesłonę (a jak GO zabraknie to co?) mieć ostre jpgi prosto z aparatu, i nie wydawać dużych pieniędzy na szkła...?
    Sprzedaj lustrzankę i kup kompakt.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Az tak wymagajacy nie jestem, zeby zagladac w takie szczegoly. A RAWach fot nie cykam, bo za duzo ich produkuje i wole miec prosto z aparatu produkt finalny. Zatem to, co mnie interesuje, a wiec JPG jest bez porownania lepsze w G2 przy pelnej dziurze i basta
    Nic to, trza bedzie jakiegos kompromisu poszukac, zeby przynajmniej troche to nowe szklo bylo ostrzejsze
    pzdr
    ArQ
    Za te kase kupisz G6 i bedziesz mial zarabiste fotki bez zadnej ingerencji i to od pelnej dziury (albo na P). dSLR w zwiazku z tym co piszesz nie jest dla Ciebie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów