Odpowiedzi na powyzej zadane przez ArQ pytania: nie, nie, tak.
Odpowiedzi na powyzej zadane przez ArQ pytania: nie, nie, tak.
I znowu zaczynam tesknic do poczciwego G2...
Juz chcialem napisac ze np. 200/2.8L jest ostry od pelnej dziury ale skoro ma to byc nie-eLka, nie stalka i szerokie na 24mm to naprawde nie wiem. Nie wymagasz przypadkiem za wiele? Moze jeszcze ma kosztowac to kilkaset zl?
Hmm, przez chwile pomyslalem o czyms jak Zeiss 21mm, ale raz ze to stalka, dwa ze bez autofokusa, a trzy ze za jakies $1500-$2000. No ale ostroscia to bije wszystko inne.
Z zoomami to juz nie ma tak lekko (szczegolnie szerokimi)...
No wlasnie wydawalo mi sie, ze nie wymagam zbyt wiele. Jednak okazuje sie, ze dokladajac do mojej Sigmy [ok.300zl chyba kosztuje] jeszcze 1.000zl z okladem nie uzyskam takiej ostrosci przy pelnej dziurze jak w tej Sigmie przy przeslonie rzedu 7,1-8,0. Jestem zalamany...Zamieszczone przez djtermoz
A przypomne, ze zalozylem sobie na zakupy nie kilkaset zl, a kilkanascie stowek
ArQ
G2 tez nie jest ostry od pelnej dziury (zrob w RAW w G2 to sie przekonasz). Za to jego software ladnie wyostrza zdjecia.Zamieszczone przez ArQ
Az tak wymagajacy nie jestem, zeby zagladac w takie szczegoly. A RAWach fot nie cykam, bo za duzo ich produkuje i wole miec prosto z aparatu produkt finalny. Zatem to, co mnie interesuje, a wiec JPG jest bez porownania lepsze w G2 przy pelnej dziurze i bastaZamieszczone przez Vitez
Nic to, trza bedzie jakiegos kompromisu poszukac, zeby przynajmniej troche to nowe szklo bylo ostrzejsze
pzdr
ArQ
No brak dalszych pytań... :rolleyes:Zamieszczone przez ArQ
To po co ci lustrzanka?Zamieszczone przez ArQ
Przemysl to... powaznie.
zgadzam sie z vitezem (wyjątkowo). Chcesz robić fotki na P, nie przejmować się tym że aparat otworzy przesłonę (a jak GO zabraknie to co?) mieć ostre jpgi prosto z aparatu, i nie wydawać dużych pieniędzy na szkła...?
Sprzedaj lustrzankę i kup kompakt.
Za te kase kupisz G6 i bedziesz mial zarabiste fotki bez zadnej ingerencji i to od pelnej dziury (albo na P). dSLR w zwiazku z tym co piszesz nie jest dla CiebieZamieszczone przez ArQ