Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
    Ale tu się obróką nie zaszaleje - trzeba mieć 2 aparaty w montażu równoległym.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Ale tu się obróką nie zaszaleje - trzeba mieć 2 aparaty w montażu równoległym.
    zdRAWki
    Coś własnie o tym słyszałem. Czy 5D spiety razem z 40D dza radę? Innymi słowy czy FF da radę zrobić to z kropem? Czy o takich zdjęciach mowa była na targach?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    np tak: http://www.sebafoto.com/panoramy/03/...owe-wesele.php

no swiatlo sie raczej nie zmienia np w kosciele wiec mozna jechac hurtowo, oczywiscie potem przegladam kazda fotke i robie ewentualne poprawki jesli sa konieczne, ale w kosciele to baardzo rzadko

na sali weselnej lampy mam ustawione zawsze w tym samym miejscu, wiec tez zawsze swtatlo jest takie samo
    asa, czyli lampy gdzieś po bokach sali! Jakiej są mocy i ile ich rozstawiasz?
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 07-12-2009 o 16:29 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Coś własnie o tym słyszałem. Czy 5D spiety razem z 40D dza radę? Innymi słowy czy FF da radę zrobić to z kropem? Czy o takich zdjęciach mowa była na targach?
    Na targach nie byłem, a 2 różne aparaty... w zasadzie tylko jeżeli uda Ci się zrobić dokładnie ten sam kąt widzenia.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

asa, czyli lampy gdzieś po bokach sali! Jakiej są mocy i ile ich rozstawiasz?
    sporo zalezy od wielkosci sali, najczesciej dwie 580EX w dwoch rogach, ustawione na 1/8 mocy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale oświetlenie chyba trudno podciągnąć pod obróbkę specjalną? :sad:
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale oświetlenie chyba trudno podciągnąć pod obróbkę specjalną? :sad:
    No tak troche odjechalismy od tematu ale to tez jest ciekawe Rozumiem ze te 580 odpalane radiowo. Czyli na sankach masz juz tylko transmiter, tak? Mam 580 i 430, musze kiedys tego sprobowac. Jesli tylko ulatwi prace przy obrabianiu, bo wszedzie identyczne swiatelko, to czemu nie!

Zablokowany

Domyślnie

Można prosić o jakiś przykład z sali bądź kościoła z takim oswietleniem? Mam na myśli użycie dwóch 580 po katach.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No tak troche odjechalismy od tematu ale to tez jest ciekawe Rozumiem ze te 580 odpalane radiowo. Czyli na sankach masz juz tylko transmiter, tak? Mam 580 i 430, musze kiedys tego sprobowac. Jesli tylko ulatwi prace przy obrabianiu, bo wszedzie identyczne swiatelko, to czemu nie!
    nie tylko ułatwia pracy przy obrabianiu ale też powoduje, że zdjęcia są po prostu mniej płaskie jak przy lampie na body
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Można prosić o jakiś przykład z sali bądź kościoła z takim oswietleniem? Mam na myśli użycie dwóch 580 po katach.
    no prosze bardzo. wyglada to tak mniej więcej:

a tu widać błysk jednej lampy

ja preferuje blyskanie na sali weselnej, sa foto, ktorzy robia tylko w zastanym, ja tez lubie klimatyczne fotki ale nie na kazdej sali da sie takowe fajne zrobic,

oczywiscie jak kazdy system blyskania lampa w reportazu ma on swoje wady, czasami spore cienie na twarzach, czasami twarze sa mocno niedoswietlone

ale nie ma systemow idealnych
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 08-12-2009 o 15:40 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Lol! No efekty naprawdę zachecajace! Mam wesele 2 stycznia (sala brązowym sufitem:-/, ale napewno spróbuje. Zdaje się ze nie mies tam swiatla dziennego ale był z to biały sufit, znaczy miałeś od czego odbić. Jak sobie poradzić z takim systemem(dwie 580 po katach) gdy nie ma od czego na takiej sali odbić swiatelka? Parasolki, softboksy??

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A jaka jest podłoga?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów