Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
    No wlanie dlatego o to pytalem. Słyszałem ze taka technika była reklamowana na targach w Wawie. Zna ktoś linki do przykładów takich zdjęć? Okulary mam z kina, czy na monitorze tez bedzie widoczny efekt?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie wiem co masz na mysli piszac 3D, smierdzi mi to kiczem,
    jesli masz natomiast na mysli panorame sferyczna, ktora niektorzy mylnie nazywaja 3D to zdarza mi sie taka fotke popelnic, ale rzadko
    Jak wyglada panorama sferyczna? Możesz podeslac jakiś przykład?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jakie dokladnie "efekty specjalne" masz na mysli?

ja balans bieli dla zdjec, mala korekcja kolorow + kontrast itd robie hurtowo na wszystkich zdjeciach z wesela i ceremonii, to tylko dwa klikniecia, potem tylko przegladam i robie poprawki ewentualne
    I po takim hurtowym przemieleniu pod katem np. blansu bieli wyglądają dobrze? Ja balans utawiam do wszytskich zdjęć pojedynczo, wyglada na to ze przesadzam... W sumie jak jest jedno pomieszczenie, to samo światełko to można by się pokusić o takie własnie przemielenie. Jesssu ile by to czasu zaoszczedzilo!
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 07-12-2009 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów