Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Fotografia slubna- jako procent zdjęć powinien podlegać obrońcę specjalnej,

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    No mialem na mysli jakies efekty specjalne, cos nad czyms sie spedza powiedzmy min 20 min na zdjeciu.
    jakie dokladnie "efekty specjalne" masz na mysli?

No to prawda ze akcje pomagaja, choc nie zwsze. To zwyczajne automaty i chyba nie raz jest lepiej pomeczyc sie z reki. Ciezko jest trafic wiele "takich samych" zdjec do wrzucenia w ta maszyne, no chyba ze studia.
    ja balans bieli dla zdjec, mala korekcja kolorow + kontrast itd robie hurtowo na wszystkich zdjeciach z wesela i ceremonii, to tylko dwa klikniecia, potem tylko przegladam i robie poprawki ewentualne
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja przez obróbkę specjalną rozumiem zamierzony efekt zdjęcia, którego nie kuma klient. To znaczy nie widzi obróbki. Ale takie ruchy planuje już w momencie robienia zdjęć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Na przyklad slubne 3D :-) Widzial ktos kiedys takie fotki? Znacie jakies linki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na przyklad slubne 3D :-) Widzial ktos kiedys takie fotki? Znacie jakies linki?
    nie wiem co masz na mysli piszac 3D, smierdzi mi to kiczem,
    jesli masz natomiast na mysli panorame sferyczna, ktora niektorzy mylnie nazywaja 3D to zdarza mi sie taka fotke popelnic, ale rzadko
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Zdjecia 3d niedawno widziałem w temacie dowcipy o fotografi
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie trzeba jeździć do Niemiec http://www.fujifilm.pl/aparaty_cyfrowe,3d,0.html Do oglądania zdjęć przy pomocy okularów Nikon albo ktoś inny z bagnetem do tego systemu robił taki obiektyw ze 30 lat temu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    To nie jest żart. Fotografowie ślubni zaczęli kombinować jak przyciągnąć klienta. I widziałem na targach ślubnych na Torwarze jak prezentowali tego typu zdjęcia. Mają jakiś aparat sprowadzony z Niemiec i takie odbitki można oglądać tylko w okularach 3D. Moim zdaniem to totalny kicz i naciągarstwo
    No wlanie dlatego o to pytalem. Słyszałem ze taka technika była reklamowana na targach w Wawie. Zna ktoś linki do przykładów takich zdjęć? Okulary mam z kina, czy na monitorze tez bedzie widoczny efekt?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie wiem co masz na mysli piszac 3D, smierdzi mi to kiczem,
    jesli masz natomiast na mysli panorame sferyczna, ktora niektorzy mylnie nazywaja 3D to zdarza mi sie taka fotke popelnic, ale rzadko
    Jak wyglada panorama sferyczna? Możesz podeslac jakiś przykład?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jakie dokladnie "efekty specjalne" masz na mysli?

ja balans bieli dla zdjec, mala korekcja kolorow + kontrast itd robie hurtowo na wszystkich zdjeciach z wesela i ceremonii, to tylko dwa klikniecia, potem tylko przegladam i robie poprawki ewentualne
    I po takim hurtowym przemieleniu pod katem np. blansu bieli wyglądają dobrze? Ja balans utawiam do wszytskich zdjęć pojedynczo, wyglada na to ze przesadzam... W sumie jak jest jedno pomieszczenie, to samo światełko to można by się pokusić o takie własnie przemielenie. Jesssu ile by to czasu zaoszczedzilo!
    Ostatnio edytowane przez yellowpliszka ; 07-12-2009 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak wyglada panorama sferyczna? Możesz podeslac jakiś przykład?

np tak: http://www.sebafoto.com/panoramy/03/...owe-wesele.php

I po takim hurtowym przemieleniu pod katem np. blansu bieli wyglądają dobrze? Ja balans utawiam do wszytskich zdjęć pojedynczo, wyglada na to ze przesadzam...
    no swiatlo sie raczej nie zmienia np w kosciele wiec mozna jechac hurtowo, oczywiscie potem przegladam kazda fotke i robie ewentualne poprawki jesli sa konieczne, ale w kosciele to baardzo rzadko

na sali weselnej lampy mam ustawione zawsze w tym samym miejscu, wiec tez zawsze swtatlo jest takie samo
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 07-12-2009 o 15:59 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

no faktycznie bajer:-P
    (ale mnie się nie podoba) bez urazy nie mówie o "warsztacie" tylko o koncepcji
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 07-12-2009 o 16:04
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów