Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: 450D, czy 40D - sprecyzowane wymagania, obawa brzed bublem

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez super_novy Zobacz posta
    Witajcie! Jeżeli można, to chciałbym podzielić się kilkoma zdaniami na ten temat. Otóż C 350D, który kupiłem w tym roku na allegro, był przeważnie u mojej córki. Więc zacząłem szukać czegoś nowszego. Wybór padł właśnie na C 40D i zaczęły się poszukiwania tej puszki, gdzie tylko się dało. Na allegro ceny "stały" w granicach 2400,- i wyżej. Szukałem na stronach sklepów w Krakowie i nawet dosyć szybko trafiłem na używaną "40-tkę" na pl. Boh Getta. Cena nawet mnie nie przeraziła, bo była o kilka stów mniejsza niż na allegro. Czyli teraz tak. Aparat już jest, z obiektywów został mi z AF Tamron 80-210, Mir 1B, Soligor 135/2,8 i MTO 500/6,3. Bazowałem na tych obiektywach, plus te które moja córka wzięła z "350": czyli KIT-owy 18-55 i Pentacon 50/1,8. I żeby cokolwiek móc robić, wkurzyłem się i kupiłem trochę lepszego KIT-a, bo z IS-em. Wszystko to było mało, więc wypatrzyłem Canona EF 70-300 f/4-5.6 IS USM . A gdy już byłem w sklepie, to doszła jeszcze lampa Nissin Speedlite Di622. Tak więc Szybko stałem się posiadaczem aparatu, który miał licznik, o ile pamiętam, w granicach 3700 klatek, wygląd idealny i polskie menu. Pozostała jeszcze kwestia poznania oprogramowania i funkcji, łącznie z podnoszeniem lustra i ISO 3200, z którym już potrafię sobie poradzić. Pewnie, że fotki wychodzą piękne, ale trzeba o tym pomyśleć zanim naciśniemy spust migawki. Pozdrawiam! Włodek
    Znaczy nie warto przesiadać się na lepszą puszkę ? Bo jakoś nie bardzo zrozumiałem twoje intencje.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków- Nowa Huta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Znaczy nie warto przesiadać się na lepszą puszkę ? Bo jakoś nie bardzo zrozumiałem twoje intencje.

Wręcz przeciwnie. Cały problem polega na tym żeby mieć kogoś, kto postawi Cię w takiej sytuacji, że musisz kupić coś nowszego, a nie zawsze jest okazja ku temu by zmienić sprzęt. Przywiązanie i niezawodność czasami stoją na pierwszym miejscu. I wcale nie żałuję zmiany, a wręcz przeciwnie. Jestem jak na razie bardzo zadowolony, chociaż ... spłukany. Ale zawsze znajdę jakieś "zaskórniaki", żeby coś jeszcze dokupić. I to całe dywagacje na mój temat.

Początki nałogu

Domyślnie

Witam, ja mam 450D, początkowo dużo czytałem na forum o samym aparacie, od momentu, kiedy dostrzegłem, że w zasadzie jakosć zdjęć, jeśli chodzi o lustrzanki, zależy od jakosci obiektywu zupełnie nie myśle o body, czy jego zmianie. Widzę po prostu jakie efekty można uzyskać przy tej samej puszce uzywając lepszego obiektywu. Tylko tyle, że aparatu uzywam czysto amatorsko, czyli nie jest dla mnie bardzo ważna ergonomia, szczelność aparatu, czy prędkosc przy zdjeciach seryjnych.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Witam, ja mam 450D, początkowo dużo czytałem na forum o samym aparacie, od momentu, kiedy dostrzegłem, że w zasadzie jakosć zdjęć, jeśli chodzi o lustrzanki, zależy od jakosci obiektywu zupełnie nie myśle o body, czy jego zmianie. Widzę po prostu jakie efekty można uzyskać przy tej samej puszce uzywając lepszego obiektywu. Tylko tyle, że aparatu uzywam czysto amatorsko, czyli nie jest dla mnie bardzo ważna ergonomia, szczelność aparatu, czy prędkosc przy zdjeciach seryjnych.
    To tak, jak ze mną - jedyne, co mi w 450d przeszkadza, to mały korpus. AF - dla mnie w porządku (mimo, że nie mam nic z USM), seryjnych i tak nie używam, jakość zdjęć - bez zarzutu (pewnie, że chciałoby się większy zakres ISO z mniejszymi szumami, ale i tak jest lepiej, niż nieźle).

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Jeśli ktoś ma takie pytania jak to to lepiej wybrać ten gorszy (kiedyś ktoś to mądrze wyjaśnił na tym forum bodajże, ale nie pamiętam). Ja się go posłuchałem- teraz śmigam z 50d i jestem z niego bardziej zadowolony niż z leciwej 5d (nie mówię, że zła, ale ff mi się nie przydaje).

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów