Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: 450D, czy 40D - sprecyzowane wymagania, obawa brzed bublem

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Chcesz używać manualnych szkieł. Nie wiem jak w 450D, ale jeśli chodzi o porównanie wizjera w moim 400D i 40D to zdecydowanie 40D.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Do manuali 40D. Sam z tego powodu zmieniłem 1000d na 40D.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Polecam 40D. Mam ten aparat prawie od 2 lat i do tej pory nigdy nie nie zawiódł. Sprzęt wygodniejszy w użytkowaniu, trochę uszczelniony, magnezowa obudowa, bdb dobiegaczka.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Chcesz używać manualnych szkieł. Nie wiem jak w 450D, ale jeśli chodzi o porównanie wizjera w moim 400D i 40D to zdecydowanie 40D.
    Powiekszenie wizjera w 450D to 0.87x, w 40D - 0.95x. Ale za to pokrycie kadru maja takie samo.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jak kupisz 450D to nie bierz tylko w ręce 40D/50D bo o niczym innym nie będziesz myślał. Ja tak zrobiłem i zachorowałem, czego efektem była sprzedaż 450D i kupno 50D. Przeskok ogromny, no twoim miejscu brał bym od razu 40D.
    C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Tutaj nie ma alternatywy. 40d jest po porostu dużo lepszym aparatem.

jednoskrzydla
    Guest

Domyślnie

Po wielu dylematach, bliższemu zapoznaniu ze sprzętem w sklepie stwierdziłam, że używana 40D to jedyny słuszny wybór, nad optyką standardową cały czas się zastanawiam, doczytuję, ale w tej chwili chciałabym położyć nacisk na wybór przejściówki Canon/M42. Myślicie, że warto zainwestować kilka złotych więcej na te z potwierdzeniem ostrości, czy zdać się tylko i wyłącznie na swoje niedoświadczone oko?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Olej potwierdzenie ostrości, to, co ci się przyda naprawdę podczas MF, jak nie będziesz dokładnie widział jak ostrzysz, to LiveView. I kropka. Bo, umówmy się, wizjerki to oba sprzęciki mają niespecjalne. Przy 50mm wzwyż jeszcze elegancko idzie, ale poniżej jest masakra. LV + 10-krotne powiększenie daje lepsze wyniki. A jeśli chodzi o przejściówki to brałbym po prostu jakieś*solidne i tanie, coby do każdego obiektywu przykręcić po jednej. Jeśli chodzi o autofocus'a, to bym po prostu wybrał KIT'a z IS'em. Przy tej matrycy i budżecie - daje radę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    BTW, zobacz, czy dobrze ci pasuje 40D - mojej dziewczynie przykładowo koszmarnie nie leży i się śmieje ze mnie że cegły noszę Przemyśl jeszcze 500D - ma coś, czego mi np. bardzo brakuje w 40D. Pomijając wygodę czy autofocus, dysponuje o wiele wyższym ISO, co jest przydatne w niektórych sytuacjach (noktowizorek z aparatu). Mały, lekki, czuły i ma filmy (gdyby nie fakt, że chodzi za mną nakręcenie jednego, to bym olał).
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 07-12-2009 o 03:23 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Pomijając wygodę czy autofocus, dysponuje o wiele wyższym ISO, co jest przydatne w niektórych sytuacjach (noktowizorek z aparatu).
    No ale co po tych kosmicznych cyferkach skoro i tak się tego nie da używać? Btw - na natywnych czułościach 40d szumi mniej niż przepakowane 15mpix.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 07-12-2009 o 06:51

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Tutaj nie ma alternatywy. 40d jest po porostu dużo lepszym aparatem.
    Zawsze uwielbialem takie ogolnikowe wyznania. Najgorsze,ze dla niektorych potrafia byc opiniotworcze.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów