Cytat Zamieszczone przez super_novy Zobacz posta
Witajcie! Jeżeli można, to chciałbym podzielić się kilkoma zdaniami na ten temat. Otóż C 350D, który kupiłem w tym roku na allegro, był przeważnie u mojej córki. Więc zacząłem szukać czegoś nowszego. Wybór padł właśnie na C 40D i zaczęły się poszukiwania tej puszki, gdzie tylko się dało. Na allegro ceny "stały" w granicach 2400,- i wyżej. Szukałem na stronach sklepów w Krakowie i nawet dosyć szybko trafiłem na używaną "40-tkę" na pl. Boh Getta. Cena nawet mnie nie przeraziła, bo była o kilka stów mniejsza niż na allegro. Czyli teraz tak. Aparat już jest, z obiektywów został mi z AF Tamron 80-210, Mir 1B, Soligor 135/2,8 i MTO 500/6,3. Bazowałem na tych obiektywach, plus te które moja córka wzięła z "350": czyli KIT-owy 18-55 i Pentacon 50/1,8. I żeby cokolwiek móc robić, wkurzyłem się i kupiłem trochę lepszego KIT-a, bo z IS-em. Wszystko to było mało, więc wypatrzyłem Canona EF 70-300 f/4-5.6 IS USM . A gdy już byłem w sklepie, to doszła jeszcze lampa Nissin Speedlite Di622. Tak więc Szybko stałem się posiadaczem aparatu, który miał licznik, o ile pamiętam, w granicach 3700 klatek, wygląd idealny i polskie menu. Pozostała jeszcze kwestia poznania oprogramowania i funkcji, łącznie z podnoszeniem lustra i ISO 3200, z którym już potrafię sobie poradzić. Pewnie, że fotki wychodzą piękne, ale trzeba o tym pomyśleć zanim naciśniemy spust migawki. Pozdrawiam! Włodek
Znaczy nie warto przesiadać się na lepszą puszkę ? Bo jakoś nie bardzo zrozumiałem twoje intencje.