sprawdziłem, 70-300 IS, ten nowy, jest już dostępny, 495 euro, no to jest pewny wybór...Zamieszczone przez Tytus
----
jak się jednak okazuje, dopiero od października...
sprawdziłem, 70-300 IS, ten nowy, jest już dostępny, 495 euro, no to jest pewny wybór...Zamieszczone przez Tytus
----
jak się jednak okazuje, dopiero od października...
Ostatnio edytowane przez Tytus ; 26-09-2005 o 09:25
20Dset
maj łeb...
Wiem że wyraźnie napisałęś że interesuje Cie 300mm na długim końcu ale może warto pomyśleć np. nad EF 70-200/4.0 USM L? Ja też długo szukałem czegoś długiego za przyzwoite pieniądze. Stwierdziłem jednak że do reporterki 300mm to za dużo a np. do ptaków to i tak za mało a zresztą tam przydała by się jasna stałka.
I tak przesiadłem się na EF 70-200/4 USM L - tutaj nie musze się przejmowac że za wolno ostrzy, będzie nieostry, za ciężki za duży, itd...
niestety, zdecydowanie musi być 300mm, a z konwerterem jakość jednak znacznie spada, a jak ma być porównywalna z tańszym szkłem, to wolę tańsze za to z nowoczesnym IS, co do ptaków, to trudno, będzie jak będzie, fanatykiem zdjęć jak żyleta nie jestem, focę ptaki z innego powodu, nie dla super zdjęcia, a raczej by je po ptostu sfotografować, więc IS i odpowiednie powiększenie powinny na to coś w moim przypadku poradzićZamieszczone przez perlpa
70-200/4L jest bardzo kuszącą propozycją, dla mnie wyłącznie z TC, ale zobaczymy, wszystko zależy od ocen 70-300IS i od tego, czy np. obejmie go promocja Canona "cash back", nawet 50 euro zwrotu byłoby przyjemne...
20Dset
maj łeb...