Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: jakie tele kupić?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    100-300 ciągle biore pod uwagę, ale nie za 1300 zł, mam go u siebie dostępnego za 270 euro, natomiast 75-300 IS to już staroć, i raczej brałbym nowy 70-300 IS pod uwagę, ale chyba jeszcze nie jest dostępny?
    sprawdziłem, 70-300 IS, ten nowy, jest już dostępny, 495 euro, no to jest pewny wybór...

----

jak się jednak okazuje, dopiero od października...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 26-09-2005 o 09:25

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Wiem że wyraźnie napisałęś że interesuje Cie 300mm na długim końcu ale może warto pomyśleć np. nad EF 70-200/4.0 USM L? Ja też długo szukałem czegoś długiego za przyzwoite pieniądze. Stwierdziłem jednak że do reporterki 300mm to za dużo a np. do ptaków to i tak za mało a zresztą tam przydała by się jasna stałka.
    I tak przesiadłem się na EF 70-200/4 USM L - tutaj nie musze się przejmowac że za wolno ostrzy, będzie nieostry, za ciężki za duży, itd...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Wiem że wyraźnie napisałęś że interesuje Cie 300mm na długim końcu ale może warto pomyśleć np. nad EF 70-200/4.0 USM L? Ja też długo szukałem czegoś długiego za przyzwoite pieniądze. Stwierdziłem jednak że do reporterki 300mm to za dużo a np. do ptaków to i tak za mało a zresztą tam przydała by się jasna stałka.
    I tak przesiadłem się na EF 70-200/4 USM L - tutaj nie musze się przejmowac że za wolno ostrzy, będzie nieostry, za ciężki za duży, itd...
    niestety, zdecydowanie musi być 300mm, a z konwerterem jakość jednak znacznie spada, a jak ma być porównywalna z tańszym szkłem, to wolę tańsze za to z nowoczesnym IS, co do ptaków, to trudno, będzie jak będzie, fanatykiem zdjęć jak żyleta nie jestem, focę ptaki z innego powodu, nie dla super zdjęcia, a raczej by je po ptostu sfotografować, więc IS i odpowiednie powiększenie powinny na to coś w moim przypadku poradzić

70-200/4L jest bardzo kuszącą propozycją, dla mnie wyłącznie z TC, ale zobaczymy, wszystko zależy od ocen 70-300IS i od tego, czy np. obejmie go promocja Canona "cash back", nawet 50 euro zwrotu byłoby przyjemne...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów