Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Carl Zeiss Makro-Planar T* 100 mm f/2 ZE vs. Canon EF 100mm f/2.8 L Macro IS USM

Widok wątkowy

Domyślnie Carl Zeiss Makro-Planar T* 100 mm f/2 ZE vs. Canon EF 100mm f/2.8 L Macro IS USM

Producent fotograficznej biżuterii wprowadza na rynek kolejne nowe szkła na bagnet EF.
    Bardzo lubię szkła Zeissa i z zapowiadanych szczególnie ta setka macro by mnie interesowała ale... Canon wypuścił teraz stumilimetrową eLkę macro... Ciemniejsza od Zeissa ale stabilizowana, Zeiss ma max powiększenie 1:2, Canon 1:1, no i Canon ma ultradźwiękowy AF a Zeiss to manual.
    Do tego wypasiony pod niebiosa Canon jest tańszy od niemiecko - japońskiego oldskulowca.
    Sample z Canona pokazywane na tym forum przez właścicieli tego obiektywu prezentują zachwycającą jakość, szkło jest ostre jak brzytwa i ma piękny bokeh.
    Czego chcieć jeszcze???
    Czy w ogóle znajdujecie w tym porównaniu jakiekolwiek argumenty na rzecz droższego Zeissa?
    Bo ja, szczerze mówiąc, nie bardzo...
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 05-12-2009 o 13:55
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Uprawnienia umieszczania postów