"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam,
Na migawkę w 450D nie jest udzielana gwarancja w żadnej postaci oprócz tej która jest na aparat. Ba, nawet po wymianie migawki na nową nie dostaje się na nią gwarancji. Jedynie na usługę wymiany 6 m-cy. Co ciekawe, migawki wymieniane przez serwis są dużo cichsze. Różnica kolosalna.
Pozdrawiam
Mi tam w 40D padła po 21tys. wymienili za free i to expresem(w 3dzień roboczy miałem już aparat z powrotem w domu) Od wtedy minęło półtorej roku prawie i nowa migawka ma na oko ok. 100k póki co żyje a teraz z 40-stki mało korzystam więc jeszcze powinna pociągnąć trochę.
Poza tym mam znajomego co w 1D(classic)miał ponad 300k i wymienił sam migawkę - profilaktycznie bo się bał, że mu pierdyknie np. podczas jakiegoś ważnego momentu(podium czy podobne - jest repo żużlowym)serwis powiedział, że jego migawka ma 3miejsce wśród przebiegów w 1D :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
W przypadku żywotności migawek, duże znaczenie ma jej ekspoatacja, jak się używa zdjęć seryjnych. Wtedy migawka dostaje najwięcej w dup...e.
mnie w 40d migawka padła po ok 18k. było to po roku od zakupy, czyli po gwarancji
zawiozłem aparat do sklepu w którym kupowałem, aby skorzystać z rękojmi.
przy okazji dzwoniłem na Żytnią i potwierdzili, że naprawa będzie za free.
ta 40'ka chyba u sporej ilości użytkowników zawodziła z migawką po niespełna 20k.
Regulamin pkt 8.
Przepraszam z góry za OT i prawdopodobnie głupie pytanie..
Póki co nie wysiadła mi migawka w mojej dwudziestce ale przypuszczam, że niedługo ten moment nastąpi. Czy wygląda to tak, że nagle pada czy może jest się w stanie zauważyć że zbliża się jej kres? Domyślam się, że nagle pada i koniec, ale chcę się upewnić
Pozdrawiam
Nagle na zdjęciach pojawi Ci się np czarny niedoswietlony pasek naprzykład. Przewidzieć nie przewidzisz.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-01-2010 o 02:19
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner