Pokaż wyniki od 1 do 10 z 93

Wątek: Żywotność migawek Canon'ów

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z góry sory jeśli rozbudziłem kontrowersyjny temat. Po prostu mam wrażenie, że jeśli coś jest w większym stopniu ekspoatowane to ma krótszy czas działania. Jeśli się mylę prosze o poprawienie mnie.
    Z drugiej jednak strony, sprzęt jest do tego stworzony i powinien wytrzymać.
    Co nieco poczytałem tutaj http://canon-board.info/archive/index.php/t-323.html

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarooes Zobacz posta
    Z góry sory jeśli rozbudziłem kontrowersyjny temat. Po prostu mam wrażenie, że jeśli coś jest w większym stopniu ekspoatowane to ma krótszy czas działania.
    oczywiscie masz racje, tylko ze w tym przypadku szybkosc nie ma nic wspolnego z wieksza praca, przy 10 strzalach na sekunde czy 10 zdjeciach na minute migawka wykonuje taka sama prace

podobnie nie ma zadnego znaczenia czas ekspozycji,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    oczywiscie masz racje, tylko ze w tym przypadku szybkosc nie ma nic wspolnego z wieksza praca, przy 10 strzalach na sekunde czy 10 zdjeciach na minute migawka wykonuje taka sama prace

podobnie nie ma zadnego znaczenia czas ekspozycji,
    Okej dzięki za odpowiedź. A co do długości ekspozycji to nie jest przypadkiem tak, że im ona jest dłuższa (10-15minut w zwysz) to matryca się przegrzewa? Czy to wpływa w negatywny sposób? Kolega robił naświetlenie 55minut Canonem 5D i widać na środku zdjęcia poświate.
    (Jeszcze nie miałem okazji robić naświetleń rzędu 15minut, ale może będzie okazja)

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

<...>matryca się przegrzewa? Czy to wpływa w negatywny sposób? Kolega robił naświetlenie 55minut Canonem 5D i widać na środku zdjęcia poświate.
    <...>
    Nagrzewa - owszem, ale przegrzewa to sugeruje destruktywny wpływ naświetlania Pozwól, że "przypomnę" odpowiedź z Canon USA, jaką zacytował na forum kolega gietrzy - link*.
    *) dla niezbyt biegłych w ang. - tłumaczenie w skrócie: naświetlanie w granicach 2-3h nie stanowi zagrożenia dla matryc CMOS Canona (pamiętać tylko o bateriach).
    ewent. tłumacz
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Nagrzewa - owszem, ale przegrzewa to sugeruje destruktywny wpływ naświetlania Pozwól, że "przypomnę" odpowiedź z Canon USA, jaką zacytował na forum kolega gietrzy - link*.
    *) dla niezbyt biegłych w ang. - tłumaczenie w skrócie: naświetlanie w granicach 2-3h nie stanowi zagrożenia dla matryc CMOS Canona (pamiętać tylko o bateriach).
    ewent. tłumacz
    No tak nagrzewa nie przegrzewa pomyłka w przy pisaniu, sorki.
    A co do angielskiego to zgodze się, nie jeste zbyt biegły :P

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z góry sory jeśli rozbudziłem kontrowersyjny temat. Po prostu mam wrażenie, że jeśli coś jest w większym stopniu ekspoatowane to ma krótszy czas działania. Jeśli się mylę prosze o poprawienie mnie.
    No cóż byłoby to proste nie używać seryjnych i migawka wytrzymuje 200-tyś . Niestety to chyba zbyt prosta recepta .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów