Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Wątek: Żywotność migawek Canon'ów

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Żywotność migawek Canon'ów

Dożywotnia gwarancja ale nie dłużej niż 5 lat jak to określał kiedyś pewien producent pamięci

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ta darmowa wymiana to do 100k na 1migawce. Jak zdechnie powyzej to nikt nic darnowo nie zrobi. Full platna wymiana w kazdym serwisie

tapnięte z tela
    SONY

Dopiero zaczyna Awatar ernest319
    Miasto
    Kraków

zgadza sie dzis dzwonilem .. na zytniej powiedziano 400-500 to samo w krakowie .. z tym ze koles powiedzil ze jak aparat jest sznowany to i migawka dlugo pociagnie ..
    Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II

Uzależniony

Czy to nie jest jakiś mit? Czy szanowany aparat mam czytać jako rzadko używany aparat z bardzo małym przebiegiem migawki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Czy to nie jest jakiś mit? Czy szanowany aparat mam czytać jako rzadko używany aparat z bardzo małym przebiegiem migawki?
    Tez nie wiem jak można aparat szanować, żeby migawka długo pociągneła

Dopiero zaczyna Awatar ernest319
    Miasto
    Kraków

przypuszczam ze migawka dostaje w ciry jak jak katujesz seriami albo lecisz na Live View.. zreszta tez mialem o to zapytac pana serwisanta co znaczy szanowanie aparatu..
    Canon 50d + tamron 28-75 mm f/2.8 + Canon 50mm 1.8 + Canon 70-210 f4 + Canon Speedlite 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez ernest319 Zobacz posta
    przypuszczam ze migawka dostaje w ciry jak jak katujesz seriami albo lecisz na Live View.. zreszta tez mialem o to zapytac pana serwisanta co znaczy szanowanie aparatu..
    Dlaczego serie wykańczają migawkę - grzeje się i nawala czy co ?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Rekordy przebiegow to wlasnie na wolach roboczych, ktore czesto wala seriami. Takze nie ma co tu gadac o szanowaniu sprzetu w odniesieniu do wielkich przebiegow

tapnięte z tela
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Rekordy przebiegow to wlasnie na wolach roboczych, ktore czesto wala seriami. Takze nie ma co tu gadac o szanowaniu sprzetu w odniesieniu do wielkich przebiegow

tapnięte z tela
    Też mi się wydaje że to jakaś ściema. Bardziej wykończy migawkę upływ czasu niż ciężka praca

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

"Szanowanie aparatu" to nie tyle unikanie "ciężkiej pracy" migawki co:
    - skracanie czasu bez obiektywu albo dekla do minimum
    - sprawne szybkie zmiany obiektywów tylko w czystych wolnych od kurzu/wody miejscach
    - to samo ze szkłem, bo brudne szkła ro brudny mirrorbox
    - unikanie obijsnia i obtłukiwania aparatu
    - robienie zdjęć tylko w klimatyzowanych pomieszczeniach o stałej temperaturze i wilgotności zaopatrzonych w filtry HEPA

Jeśli ktoś upiera się, żeby fotografować na dworze lub na polu a co gorsza ten dwór czy pole jest w Afryce, w dżungli, na plaży, na biegunie, na wojnie, a w dodatku nie ma czasu się szczypać ze sprzętem, to też jest dobry wybór. Tyle, że trzeba wtedy mieć zapasowy sprzęt najlepiej 1D i L oraz pieniażki na serwis/wymianę na nowy.
    Jeśli ktoś natomiast chce traktować sprzęt jak cięźko pracujacy zawodowiec a jednocześnie wydawać nań tyle, co osczędny amator, to może się czuć zawiedziony.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Rekordy przebiegow to wlasnie na wolach roboczych, ktore czesto wala seriami. Takze nie ma co tu gadac o szanowaniu sprzetu w odniesieniu do wielkich przebiegow.
    Jeśli puszka osiaga rekordowy przebieg, to z definicji jest wołem roboczym. Ja pstrykam obficie, tyle ile mogę, i nigdy nie osiagnałem rekordowych przebiegów. Używałem lustranek cyfrowych od 2004 i nigdy jeszcze nie padła mi migawka.
    Wymienianie migawki na zapas nie ma żadnego sensu, bo spodziewany przebieg ma się nijak do liczb gwarantowanych przez producenta. (Jest o wiele większy)
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 08-07-2016 o 05:49
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów