Zagraj jeszcze na takim weselu z komórki podłączonej do wzmacniacza domowej roboty i odwieź gości weselnych po imprezie do domu a ludzie z branży nazwą Cię Janko Muzykant, Zosia Samosia, Heniek, Józek itd.
Zagraj jeszcze na takim weselu z komórki podłączonej do wzmacniacza domowej roboty i odwieź gości weselnych po imprezie do domu a ludzie z branży nazwą Cię Janko Muzykant, Zosia Samosia, Heniek, Józek itd.
Nie mówię o łączeniu funkcji fotografa i kamerzysty a samym kamerowaniu z pomocą 5d/7d. Ciekawi mnie dlaczego "kamerowanie" puszką to taki "kwas". Przecież z jasnymi szkłami można nieźle zadziałać, tyle że jest to... trudne, wymaga wielkiej staranności i bardzo opanowanej pracy z manualem. Sorry za kolejny offtop ale jestem CIEKAWY!![]()
Proponuję odwiedzić portal vimeo.com i pooglądać sobie coniektóre produkcje ślubne kręcone na 5d2. Mi osobiście szczena opada.
A co do świateł, to pro'si używają Arri. TU jakiś budżetowy zestaw.
To są krótkie klipy przedstawiające możliwości puszki. Owszem, mogą powodować u oglądających opadanie "cenki", ale nikt nie skusi się na film ze ślubu w tak małej głębi ostrości, "trzęsiawką" z braku statywu. Ja osobiście nie wyobrażam sobie "ciągnięcia" sceny ze zmieniającą się barwa światła, koniecznością zmiany transfokacji i ewentualnym światłem zza obiektu, trzymając jednocześnie puszkę i kombinowanie z ewentualnymi nastawami.
Owszem, do krótkich scenek może się sprawdzić, od tak dla zabawy, ale nie dla poważnie myślącego o filmowaniu czegokolwiek.
Arri? Czy chcesz kolegę yogi-bear puścić z torbami ?