Zamierzam zaadoptować pokój na moje pierwsze mini bardzo mini studio. Pokój jest prawie kwadratowy ale mały - ok 11m2. Wymiary 3.60x3.10 Oświetlenie i akcesoria będę kupował w Łodzi w FunSportsie - http://www.funsports.pl/c,pl,22_47,1...+blyskowe.html. Prosiłbym was o polecenie mi jakiegoś oświetlenia i akcesoriów typu softboxy, parasolki itp. Będę fotografował modelkę w celu prezentacji ubiorów ponieważ będę prezentował na niej ubrania w swoim sklepie internetowym. Wiem, że pokój jest mały i szału nie będzie ale może coś się uda zrobić. W razie potrzeby przeniosę się do większego 16m2 ale wolałbym tego uniknąć. Pytam was też dlatego bo między sprzedawcami w tym sklepie jest rozbieżność jeśli chodzi o oświetlenie. Jeden z nich poleca mi 2 lampy VC400 lub VE400 i doświetlającą tło DELICACY 180 + wyzwalacz FW100 Powerlux do tego 2 softboxy 70-140 - jak dla mnie za wielkie do takiego pokoju. Inny jako lampy główne poleca 2 zestawy oświetleniowe KH-100 +statyw+parasolka - wszystko w jednym argumentując tym, że taka moc jest w zupełności wystarczająca i mówi, że ewentualnie lampy można wymienić na mocniejsze - 200. Co o tym myślicie ? Sam wiem, że lampy w pierwszym wariancie są bardzo mocne - stanowczo za mocne do tego pokoju ale może jakościowo lepsze - tego nie wiem - pytam, zawsze moc można ograniczyć przykręcając je. Proszę was o radę ponieważ nie jestem doświadczony w tym aspekcie a chciałbym od czegoś zacząć. Może ograniczyć się do jednej lampy + doświetlająca tło ale to chyba mocno ogranicza pole popisu.