Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 174

Wątek: Mini studio -co wybrac?

Zablokowany

Domyślnie

ano tak-ja myślałem że piszesz o kilku różnych lampach i dajesz przykładowe zdjęcie-w temacie Aktów -to chyba Sergiusz robi najładniejsze-może on sie wypowie?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zdjęcie szulera dyskwalifikuje niewciągnięty brzuch modelki bez względu ile by nie było lamp. To drugie może i by było lepsze gdyby nie kleksy typowe dla takiego oświetlenia.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Quantuum to chińszczyzna taka sama jak inne tanie lampy. Jak kupujesz nowy sprzęt z gwarancją to chyba wszystko jedno. Ja tanie akcesoria studyjne kupuję tu: www.eltec.pl, lampy trochę tańsze od quantuumów.
    Hmmmm... nie zebym sie znal, ale sam sie rozgladam powoli za czyms do domu i z informacji zasiegnietych u sprzedawcow jak i niektorych for wynika, ze Quantuum to juz jest tam jakis wyznacznik jakosci. Nie twierdze, ze to profesjonalny sprzet, ale wielu stawia je zdecydowanie nad seria CY.

Komplet dwoch CY200 z softami 50x70 i statywami mozna miec za ~1000 zl. Do takie zestawu Quantuuma trzeba miec juz jakies min 400 zl wiecej. Pytanie czy jest sens? Wczoraj rozmawialem z jednym z handlarzy z naszego forum i powiedzial mi jasno, ze jakosc chociazby softboxow Quantuumowskich to przepasc do tych dolaczanych do CY.

Pytanie brzmi jak sie maja same PT200 firmy Q do CY 200. Jakoscia wykonania i moca oraz mozliwoscia dalszej rozbudowy (czyt. dostepnoscia i kompatybilnoscia roznych akcesoriow).

Ostatecznie jest wersja Quantuuma z parasolkami i wtedy tez mozna sie zmiescic w 1k.

Jestem ciekaw opinii.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

Domyślnie

A takie małe pytanko bo tez rozważam budowę małego amatorskiego studia w piwnicy. Nie lepiej zamiast 2x lamp błyskowych np lampa błyskowa i światło stałe? Czy albo np. 2x światło stałe?

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    heloł mieszko-to i ja się pochwalę
    -zwykła lampka na dwie żarówki 6400K
    ma być goło-okej
    Poproszę więcej bo mnie się podoba;-)
    5D + L

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Poproszę więcej bo mnie się podoba;-)
    jest wersja bez majtków-widziałem
    Do piwnicy to ja bym brał światło ciągłe-są tanie lampy-ale zależy jakie fotki chcesz robić?

Domyślnie

Właśnie takie
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu

Domyślnie

no własnie takie )
    jakieś zdjęcia portretowe (cała sylwetka)
    nie wiem jaka moc (mam piwnice do dyspozycji około 30m^2 (około bo jeszcze musze posprzatac i zobacyzc ile sie da upchnac po kątach itd. ))
    + światło stałe i jakiegoś flesza ( http://fripers.pl/product_info.php/i...s_SoftBOX.html ?)
    Jakie tanie dobre amatorskie lampy do światła stałego polecacie?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

Statywy bral bym wieksze, bo te maja maly rozstaw nog i sie wszystko przewraca.
    40D+1000D+T17-50+S10-20+C50_1.8+430EXII
    A tu moje kilka fotek http://www.studiomigawka.pl/

Początki nałogu

Domyślnie

a może na początek tylko 1 lampe quantuum pt300 (300w) + do tego jakiś softbox i na początek tylko 1 lampa?

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów