ano tak-ja myślałem że piszesz o kilku różnych lampach i dajesz przykładowe zdjęcie-w temacie Aktów -to chyba Sergiusz robi najładniejsze-może on sie wypowie?
ano tak-ja myślałem że piszesz o kilku różnych lampach i dajesz przykładowe zdjęcie-w temacie Aktów -to chyba Sergiusz robi najładniejsze-może on sie wypowie?
Zdjęcie szulera dyskwalifikuje niewciągnięty brzuch modelki bez względu ile by nie było lamp. To drugie może i by było lepsze gdyby nie kleksy typowe dla takiego oświetlenia.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Hmmmm... nie zebym sie znal, ale sam sie rozgladam powoli za czyms do domu i z informacji zasiegnietych u sprzedawcow jak i niektorych for wynika, ze Quantuum to juz jest tam jakis wyznacznik jakosci. Nie twierdze, ze to profesjonalny sprzet, ale wielu stawia je zdecydowanie nad seria CY.
Komplet dwoch CY200 z softami 50x70 i statywami mozna miec za ~1000 zl. Do takie zestawu Quantuuma trzeba miec juz jakies min 400 zl wiecej. Pytanie czy jest sens? Wczoraj rozmawialem z jednym z handlarzy z naszego forum i powiedzial mi jasno, ze jakosc chociazby softboxow Quantuumowskich to przepasc do tych dolaczanych do CY.
Pytanie brzmi jak sie maja same PT200 firmy Q do CY 200. Jakoscia wykonania i moca oraz mozliwoscia dalszej rozbudowy (czyt. dostepnoscia i kompatybilnoscia roznych akcesoriow).
Ostatecznie jest wersja Quantuuma z parasolkami i wtedy tez mozna sie zmiescic w 1k.
Jestem ciekaw opinii.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
A takie małe pytanko bo tez rozważam budowę małego amatorskiego studia w piwnicy. Nie lepiej zamiast 2x lamp błyskowych np lampa błyskowa i światło stałe? Czy albo np. 2x światło stałe?
Właśnie takie![]()
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
no własnie takie)
jakieś zdjęcia portretowe (cała sylwetka)
nie wiem jaka moc (mam piwnice do dyspozycji około 30m^2 (około bo jeszcze musze posprzatac i zobacyzc ile sie da upchnac po kątach itd.))
+ światło stałe i jakiegoś flesza ( http://fripers.pl/product_info.php/i...s_SoftBOX.html ?)
Jakie tanie dobre amatorskie lampy do światła stałego polecacie?
Statywy bral bym wieksze, bo te maja maly rozstaw nog i sie wszystko przewraca.
40D+1000D+T17-50+S10-20+C50_1.8+430EXII
A tu moje kilka fotek http://www.studiomigawka.pl/
a może na początek tylko 1 lampe quantuum pt300 (300w) + do tego jakiś softbox i na początek tylko 1 lampa?