Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 174

Wątek: Mini studio -co wybrac?

Uzależniony

Domyślnie

W takim razie chyba zakupię coś takiego razy 2 http://www.funsports.pl/p,pl,537,zes...parasolka.html

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Czyli mam tak samo sam się uczę... na szczęście na razie nie na błędach.
    Z powodzeniem wykorzystuję parasolkę 120cm odbijającą białą z 580 a najczęściej fociłem w plenerach i pomieszczeniach ale kto się nie rozwija ten stoi w miejscu. Mam miejsce na studio w salonie a drugie będę urządzał gdzie indziej, tylko z przyczyn finansowych będą dwa systemy teł a lampy i modyfikatory muszą być na razie mobilne w domu więcej będę ćwiczył w drugim studio pracował.
    Z prób obiektywó 50 będzie dobra do moich pomieszczeń a 85 do ciasnych kadrów... i oczywiście 135
    A pytałem Ciebie bo niestety w większości panuje opinia że co tanie to zło ale trzeba się na czymś nauczyć, nie jest problemem wywalić kasę na sprzęt z górnej półki.
    Jak zmieniłem system na canona to przez długi, długi okres moim podstawowymi szkłami była 50 1,4 i 70-200 4 ... i co? nie zauważyłem zbytnich problemów.
    Ale wracając do studia
    Zastanawiam się czy nie pójść w kierunku beaty disha 70cm z plastrem + lampa qantuum 200 lub 300 ( cenowo 100 pln różnicy ) a już prawie na 100 jestem na to zdecydowany, dużo poczytałem i pooglądałem zdjęć i można z tego wycisnąć niezłą magię na fotach ... do tego mam parasolkę i 580 + blenda duża, tylko muszę dokupić uchwyt do blendy. I wtedy ćwiczyć... ćwiczyć, ćwiczyć... zabawę ze światłem. Dish też przyda mi się przy sesjach, przeglądając moje prace głównie preferuję ciasną portretówkę + glamour. Zresztą na tym głównie zarabiam ... w studio nie będę robił dużo, bardziej wolę wnętrza na sesje, czy plenery. We wnętrzach nie ma problemu z prądem do lampek.
    Potem zawsze można dokupić oktę + jeszcze jedną lampkę. Softbox jakoś mi nie leży... nie ze względu na światło ale nie podoba mi się to ustrojstwo wizualnie...
    Coś tam robię w studio, ale pożyczam i w końcu chcę mieć własne... ciasne ale własne :
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Coś już napisał

Domyślnie

Poszukuję fajnego zestawu do robienia fotografi bezcieniowej. Głównie mam zamiar robić zdjęcia takim przedmiotom jak telefony, laptopy, konsole itp. Szukając w internecie znalazłem taki oto zestaw. Czy jest on odpowiedni? Nie rozleci się szybko? Jestem amatorem tak więc zaczął bym się uczyć dopiero.

Coś już napisał

Domyślnie

mam podobny zestaw (lekka różnica w żarówkach) i jest słabo.
    Po pierwsze - te dołączone lampy są beznadziejne. Stawiaj na błyskowe.
    Druga sprawa - da się tym zestawem robić jako takie zdjęcia na allegro, ale jeśli nie masz zewnetrznej lampy do aparatu to może być ciężko

Coś już napisał

Domyślnie

Patrzałem na zestawy bezcieniowe na allegro i wszystkie są ze stałym światłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Oświetlić namiot czy stół bezcieniowy można i stałym i błyskowym i jeszcze inaczej.Zależy od potrzeb ,tego co już masz i możliwości lub planów na przyszłość.
    IMHO najlepiej błyskowym.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

stałe światło jest za słabe, nie daje takiej mocy jak błysk, będziesz zmuszony ustawić sprzęt na statywie i podwyższyć iso.

Coś już napisał

Domyślnie

To bardzo proszę jeżeli jest możliwość o skompletowanie fajnego zestawu tak do 300 zł.

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Podbijam temat
    Zakupiłem zgodnie z tym co pisałem jakiś czas temu BD i PT300 QUANTUUM do tego mam parasolkę białą odbijającą + 580 i lampkę nikona 460 - wyzwalam ją automatycznie - pracuje zamiennie albo do doświetlenia tła albo do kontry.
    Myślę teraz żeby dokupić 1x PT200 ; stripa 40x200 z gridem ; snoota z plastrem miodu

myślę na taką konfiguracją sprzętu:
    - 580 ze snotem na kontrę
    - strip też kontra z PT200
    - BD z PT300 na główne światło ( mam BD z dużym boomem )
    - parasolka z nikonem do rozświetlania cieni od dołu modela, modelki

co myślicie...
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mam podobną konfiguracje . bedziesz zadowolony z tych quantumów

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów